Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kadîrov explică de ce fuga rușilor din Herson nu e rușinoasă, ci sănătoasă: 'A fost o alegere dificilă, dar corectă'

Reuters
Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov, liderul din Cecenia, a declarat că susține decizia Ministerului rus al Apărării și a comandantului din Ucraina de a retrage trupele dintr-o parte a regiunii Herson.

Kadîrov, care a criticat în mod frecvent ministerul și conducerea operațiunii, a declarat că generalul Serghei Surovikin a "salvat o mie de soldați care se aflau într-o încercuire reală". "După ce a cântărit toate argumentele pro și contra, generalul Surovikin a făcut o alegere dificilă, dar corectă, între sacrificii fără sens de dragul unor declarații zgomotoase și salvarea vieților neprețuite ale soldaților", a spus el.

"Nu este nevoie să vorbim despre 'capitularea' de la Herson. 'Predarea' înseamnă împreună cu luptătorii. Iar Surovikin îi protejează pe soldați și ia o poziție strategică mai avantajoasă - convenabilă, sigură", a declarat Kadîrov pe canalul său de Telegram.

"Toată lumea știa încă din primele zile ale operațiunii speciale că Hersonul este un teritoriu de luptă dificil. Soldații din unitățile mele au raportat, de asemenea, că era foarte dificil să lupți în această zonă", mai ales "fără posibilitatea unei aprovizionări stabile și regulate cu muniție și fără formarea unei ariergarde puternice și de încredere". Dar, criticând din nou greșelile din trecut, el a întrebat: "De ce nu s-a făcut acest lucru încă din primele zile ale operațiunii speciale? Aceasta este o altă întrebare". "Cred că Surovikin a acționat ca un adevărat general militar, care nu se teme de critici. El este responsabil pentru popor", a conchis Kadîrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.