Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kanal D a fost amendată cu 15.000 de CNA, după ce a difuzat scene de violenţă

kanal d

Televiziunea Kanal D a fost amendată cu 15.000 de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), joi, pentru „Ştirile Kanal D” din 16 august 2017, ediţie difuzată de la ora 19.10, în cadrul căreia au fost prezentate scene de violenţă fizică. Potrivit raportului de monitorizare întocmit de CNA, scenele de violenţă difuzate au fost filmate la un bâlci organizat în oraşul Jimbolia din judeţul Timiş, iar ştirea a avut titlul „Omorât în bătaie la bâlci, nimeni nu intervine”.

Amenda a fost dată pentru încălcarea prevederilor articolului 18, alineatul 1, litera a din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Potrivit acestui articol, nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 – 23.00 producţii care prezintă violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate.

Antena 1, Antena 3, Kanal D, Prima TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 2 au fost sancţionate de CNA cu somaţii publice, pentru nerespectarea dispoziţiilor articolelor 93, alineatul 1, şi 104 din Codul audiovizualului, la difuzarea spotului publicitar aferent campaniei de promovare a produsului Zenella Med.

„Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”, arată articolul 93, alineatul 1.

Potrivit articolului 104, sunt interzise publicitatea şi teleshoppingul în care se utilizează practici comerciale înşelătoare sau practici comerciale agresive, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.