Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kane Tanaka, cea mai longevivă persoană din lume, va purta torța olimpică la 118 ani

https://www.cosr.ro/
torta

Kane Tanaka, care a supraviețuit de două ori cancerului, a trăit două pandemii globale și iubește băuturile gazoase, va purta flacăra olimpică atunci când va trece prin orașul Shime din prefectura Fukuoka, relatează CNN.

Membrii familiei lui Tanaka vor împinge scaunul cu rotile cea mai mare parte a parcursului de 100 de metri, dar femeia este hotărâtă să facă singură ultimii pași, pentru a trece torța următorului alergător, potrivit mediafax.ro.

Citește și: VIDEO Renate Weber ARUNCĂ ÎN AER România: Se pot DESFIINȚA toate pensiile speciale, cu excepția celor ale magistraților!

CNN a vorbit cu Tanaka, care are o nouă pereche de pantofi de sport pentru eveniment - un cadou de la familia ei de ziua ei din ianuarie.

„Este grozav că a ajuns la această vârstă și încă mai poate avea un stil de viață activ - vrem ca și alți oameni să vadă asta și să se simtă inspirați și să nu credem că vârsta este o barieră”, a declarat nepotul ei Eiji Tanaka, care are peste 60 de ani.

Printre deținătorii de recorduri anterioare pentru cei mai vechi purtători de torțe olimpice se numără Aida Gemanque din Brazilia, care a aprins torța la Jocurile de vară de la Rio 2016, la vârsta de 106 ani, și jucătorul de tenis de masă Alexander Kaptarenko, care a alergat cu torța la Jocurile de iarnă de la Soci, la 101 ani.

Tanaka s-a născut în 1903, anul în care Orville și Wilbur Wright au făcut istorie prin finalizarea primului zbor cu motor din lume.

A avut patru copii cu proprietarul magazinului de orez cu care s-a căsătorit la 19 ani și a lucrat în magazinul familiei până la 103 ani. Are cinci nepoți și opt strănepoți.

A trăit două războaie mondiale și gripa spaniolă din 1918.

Când Jocurile Olimpice au avut loc ultima dată la Tokyo, în 1964, Tanaka avea 61 de ani. Numărând edițiile de vară și de iarnă ale olimpiadelor, jocurile din acest an vor fi ediția cu numărul 49 din viața ei.

Tanaka locuiește acum într-un azil de bătrâni, unde se trezește de obicei la 6 și îi place să joace jocul de strategie Othello. Familia lui Tanaka, care nu a putut să o viziteze timp de 18 luni în timpul epidemiei de Covid-19, spune că faptul că a rămas curioasă și că face calcule matematice sunt secretele ei pentru a-și menține mintea ascuțită și corpul sănătos.

Tanaka nu este singurul centenar al Japoniei. Pentru prima dată anul trecut, Japonia a înregistrat peste 80.000 de centenari, conform Ministerului Sănătății, Muncii și Bunăstării din țară - marcând cea de-a 50-a creștere anuală consecutivă.

În 2020, una din 1.565 de persoane din Japonia avea peste 100 de ani și mai mult de 88% dintre ele erau femei.

În Japonia, femeile au o speranță de viață de 87,45 de ani, comparativ cu 81,4 pentru bărbați, au arătat cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020.

În 2019, Guinness Book of World Records a certificat-o pe Tanaka ca fiind cea mai în vârstă persoană din lume, iar acum vrea să bată recordul pentru cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată, deținut de o femeie de Franța care a murit la vârsta de 122 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.