Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kansai Yamamoto, pionier al modei în Japonia şi creator al costumelor de scenă pentru David Bowie, a murit la vârsta de 76 de ani

jethrotull.com
david bowie

Creatorul Kansai Yamamoto, considerat un pionier al modei în Japonia şi cunoscut pentru colaborările sale cu David Bowie, a murit de leucemie la vârsta de 76 de ani, a anunţat fiica sa, citată de AFP, potrivit news.ro.

"A părăsit această lume în pace, înconjurat de ceea ce a iubit", a anunţat actriţa Mirai Yamamoto pe Instagram. "În ochii mei, tata nu era doar o persoană energică pe care o cunoştea lumea, dar şi o fiinţă binevoitoare şi plină de afecţiune", a scris ea pe reţeaua de socializare.

Citește și: Gabriela Firea plantează bomba la ușa Guvernului: ‘Avem de toate, dar sunt prost organizate’

Kansai Yamamoto era cunoscut pentru creaţiile sale îndrăzneţe care sfidau normele de gen şi se folosea de culorii strălucitoare şi de motive avangardiste.

A devenit cunoscut odată cu prezentări internaţionale, începând cu anii 1970, şi a fost apreciat de marele public pentru colaborările sale cu David Bowie, imaginând în special o serie de ţinute pentru Ziggy Stardust, alter-ego-ul cântăreţului.

Operele sale au atras atenţia şi recunoştinţa altor legende ale scenei, precum Elton John sau Stevie Wonder, iar experienţa în crearea costumelor l-a determinat să imagineze spectacole în care a interacţionat cu spectatorii.

Spectacolele sale numite "Super Show" au fost organizate în lumea întreagă, ediţia "Hello!! Russia" din 1993 a atras 120.000 de spectatori în Piaţa Roşie de la Moscova.

Citește și: Legea a fost promulgată! Apar noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

Creaţiile lui Kansai Yamamoto făceau apel adesea la elemente din cultura japoneză, precum pelerine cu personaje asiatice (kanji) pe care le-a desenat pentru David Bowie.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.