Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Karen Khachanov s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, după ce l-a spulberat pe Yoshihito Nishioka

News.ro
Karen Hacianov

Karen Khachanov s-a calificat duminică în sferturile de finală de la Australian Open cu o prestație strălucitoare în fața lui Yoshihito Nishioka. Al 18-lea favorit a câștigat primele 14 game-uri ale meciului, învingându-l pe pe stângaciul japonez cu 6-0, 6-0, 7-6(4), în exact două ore de joc.

Khachanov a ajuns astfel pentru prima dată în sferturile de finală la primul turneu major al anului. El va juca în continuare cu Hubert Hurkacz, cap de serie 10, sau cu Sebastian Korda, cap de serie 29, scrie mediafax.ro.

Rusul a ajuns în sferturile de finală la toate cele patru turnee de Grand Slam, fiind al 50-lea jucător din Era Open care reușește această performanță.

"În primele două seturi nu am știut ce se întâmplă, dar nu este niciodată simplu când mergi cu scorul prea ușor. O simți", a declarat Khachanov, citat de site-ul oficial al circuitului masculin.

"Apoi, la un moment dat, Yoshi a încercat să întoarcă situația, a pompat publicul și este normal. Am încercat să rămân concentrat tot meciul, de la început până la sfârșit. Dar nu este ușor să câștigi cu acest scor, trei seturi, așa că setul al treilea a fost unul foarte greu, iar eu joc bine, așa că sunt foarte fericit că am trecut."

La intrarea în meci, Nishioka câștigase toate cele nouă seturi pe care le jucase în cele trei runde. De data aceasta însă s-a luptat să își găsească un ritmul pe John Cain Arena, unde Khachanov a trecut în forță de primele două seturi în 46 de minute.

Câștigător a patru titluri ATP Tour, rusul și-a adjudecat primele 14 game-uri ale meciului. În setul al doilea, Khachanov a câștigat 24 din cele 26 de puncte jucate pentru a prelua un avantaj categoric.

Nishioka, recunoscut pentru viteza și curajul său în joc, a reușit doar trei lovituri câștigătoare, dar și 23 de erori neforțate în primele două seturi.

Când Khachanov a făcut break la începutul setului al treilea și a preluat un avantaj de 2-0, se părea că Nishioka nu mai are nicio cale de a intra în meci. Stângaciul a făcut totuși rebreak și și-a atras publicul de partea sa, ceea ce a schimbat ritmul meciului.

Schimbarea radicală a nivelului de joc al japonezului nu a schimbat în cele din urmă rezultatul. Khachanov și-a păstrat calmul în tie-break și a preluat un avantaj de 3-1 în meciurile directe împotriva lui Nishioka.

"Încerci să rămâi concentrat tot meciul, chiar dacă uneori nu merge cum vrei tu și în unele puncte se urcă și se coboară", a declarat Khachanov. "Cred că încrederea în tine însuți te ajută să mergi până la capăt".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.