Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kârgâzstanul a interzis intrarea cetăţenilor tadjici pe teritoriul său

tADJIKISTAN

Aeroportul internaţional din Bişkek a anunţat miercuri că cetăţenii tadjici sunt privaţi de dreptul de a intra pe teritoriul Kârgâzstanului, la câteva săptămâni după ciocnirile de la frontiera cu Tadjikistanul, transmite AFP.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Manas a afirmat că un avion al companiei aeriene tadjice Somon Air a trebuit să se întoarcă la Duşanbe după aterizarea la Bişkek.

Forţele kârgâze au ''închis temporar frontiera pentru cetăţenii tadjici'' atunci când avionul a aterizat la Bişkek marţi seară.

O reprezentantă a ambasadei Tadjikistanului la Bişkek a confirmat incidentul. ''Cel puţin zece persoane, care nu au naţionalitatea tadjică, au fost autorizate să intre în Kârgâzstan'', a afirmat ea. La bordul aeronavei companiei Somon Air se aflau în jur de 200 de pasageri.

Incidentul riscă să alimenteze tensiunile latente dintre aceste două foste republici sovietice care s-au confruntat timp de trei zile la finalul lunii aprilie de-a lungul frontierei comune.

Ciocnirile, cele mai grave începând din ultimii 30 de ani, s-au soldat cu cel puţin 36 de morţi în rândul kârgâzilor şi 19 de partea tadjică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.