Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kârgâzstanul declară stare de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus

Operation World
Kârgâzstan

Autorităţile din Kârgâzstan au decretat sâmbătă stare de urgenţă în această ţară din Asia Centrală pentru o lună, cu scopul de a limita propagarea noului coronavirus, informează AFP preluat de agerpres.

Guvernul kârgâz a decretat stare de urgenţă pe întreg teritoriul acestei foste republici sovietice din Asia Centrală începând de duminică, a declarat premierul Mukhammedkalyi Abylgaziev în finalul unei reuniuni de urgenţă a cabinetului său.

"Nu avem nicio problemă cu livrarea mărfurilor din străinătate, iar cetăţenii nu se vor confrunta, aşadar, cu lipsa de produse sau medicamente", a spus el.

În prezent, 14 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Kârgâzstan, o ţară mică la frontiera cu China, unde epidemia declanşată de noul coronavirus a început în decembrie.

La rândul său, primarul Bişkekului, capitala kârgâză, a anunţat sâmbătă închiderea începând de duminică a tuturor centrelor comerciale, cluburilor şi tuturor locurilor de agrement, urmând ca numai magazinele alimentare şi farmaciile să rămână deschise.

Cafenelele şi restaurantele vor asigura doar preluarea şi livrarea la domiciliu, iar transportul public va fi redus semnificativ, a indicat primăria într-un comunicat.

Kazahstanul vecin unde au fost înregistrate 53 de cazuri de COVID-19 a declarat luni stare de urgenţă.

În Tadjikistan şi Turkmenistan, alte două foste republici sovietice din Asia Centrală, nu au fost înregistrate oficial cazuri de COVID-19. Şi celebrările în masă cu ocazia Nowruz, "sărbătoarea primăverii" în această regiune, au fost menţinute în aceste ţări.

Uzbekistanul, o altă fostă republică sovietică din Asia Centrală, unde au fost depistate 37 de cazuri de COVID-19, a anunţat săptămâna aceasta închiderea frontierelor pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.