Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Karim Benzema a câștigat Balonul de Aur 2022

uefa.com
real madrid benzema

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a câştigat, luni, la Paris, trofeul Balonul de Aur. Premiul a fost prezentat de Zinedine Zidane.

La 34 de ani, fotbalistul excepţional de la Real Madrid este primul francez laureat, după Zidane în 1998. El a spus că Ronaldo şi Zidane i-au fost idoli în copilărie.

În top 4, alături de Benzema s-au mai aflat Sadio Mane (Bayern Munchen), Kevin De Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Barcelona). În Top 10 s-au mai aflat Mohamed Salah (Liverpool), Kylian Mbappe (PSG), Thibaut Courtois (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid) și Erling Haaland (Manchester City).

Despre Karim Benzema

Premiul primit azi reprezintă încununarea unei cariere de excepție a lui Karim Benzema, notează Eurosport. Născut la Lyon în urmă cu 24 de ani, Benzema a făcut parte dintr-o generație plină de talente a Franței, care a cucerit aurul european la nivel U17. Samir Nasri sau Hatem Ben Arfa au fost printre colegii lui Benzema la vremea respectivă. Actualul star al Realului nu a fost considerat cel mai bun din acea echipă, dar prin perseverență, sacrificiu, muncă și, mai ales, constanță a reușit să devină o legendă a fotbalului.

După ce s-a remarcat la Lyon, atacantul a ajuns la Real Madrid în 2009, în schimbul a 35 de milioane de €, ceea ce s-a dovedit una dintre cele mai bune achiziții făcute de gruparea madrilenă în toată istoria. În cei 13 ani petrecuți până acum pe Bernabeu, Benzema a marcat 328 de goluri și a cucerit nenumărate trofee, printre care și 5 Ligi ale Campionilor. Francezul este al doilea marcator din istoria Realului, după Cristiano Ronaldo, în umbră căruia a stat mulți ani pe Bernabeu.

La ceremonia de la Paris, Benzema a apărut într-o ținută care i-a făcut pe internauți să-și amintească de rapperul american Tupac.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.