Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden a numit-o pe Karine Jean-Pierre, o americancă de culoare lesbiană, purtător de cuvânt al Casei Albe: Sunt tot ceea ce Trump urăște

Casa Albă
Karine Jean-Pierre Jen Psaki

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că a ales-o pe Karine Jean-Pierre ca viitoarea purtătoare de cuvânt a Casei Albe, atribuind pentru prima dată acest post extrem de expus unei femei de culoare şi lesbiană declarată, notează AFP preluat de agerpres.

Ea o va înlocui pe Jen Psaki, a cărei adjunctă a fost până în prezent, cu începere de la 13 mai, potrivit unui comunicat al Casei Albe în care Joe Biden s-a declarat "mândru" de această numire.

Preşedintele a lăudat, de asemenea, "experienţa, talentul şi onestitatea" viitoarei sale purtătoare de cuvânt.

"Va fi prima femeie de culoare LGBTQ+ declarată" în acest post, a scris pe Twitter, la rândul ei, Jen Psaki care a făcut cunoscut încă de la început că va preda ştafeta, adăugând: "Ea va da voce multor persoane şi le va permite multora să aibă vise mari".


Potrivit presei americane, purtătoarea de cuvânt în funcţie se va alătura canalului MSNBC, de orientare progresistă.

Karine Jean-Pierre, 44 de ani, este prima femeie de culoare care a preluat rolul de "Press Secretary". Această vorbitoare de franceză, care trăieşte împreună cu o jurnalistă de la CNN, cu care are o fiică, devine şi prima lesbiană care îşi asumă această funcţie extraordinar de expusă.

Înaintea ei, doar o singură femeie de culoare, Judy Smith, a fost purtătoare de cuvânt adjunctă a Casei Albe sub preşedinţia lui George H.W. Bush, în 1991.

Născută în Martinica din părinţi haitieni care au emigrat apoi în Statele Unite, ea a lucrat la cele două campanii ale lui Barack Obama (2008 şi 2012), apoi cea a lui Joe Biden în 2020 înainte de a se alătura echipei sale la Casa Albă.

Absolventă a prestigioasei Universităţi Columbia înainte de a intra în lumea asociaţiilor şi a politicii, Karine Jean-Pierre a explicat adeseori că mediul familial, emblematic pentru "visul american", a fost un factor determinant în cariera sa.

Ea a crescut la New York, unde tatăl ei a lucrat ca şofer de taxi, iar mama ei ca îngrijitoare la domiciliu.

"Sunt tot ceea ce Donald Trump urăşte", a explicat ea în 2018 într-un videoclip pentru MoveOn, organizaţie al cărei lider a fost cândva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.