Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Karl Nehammer păstrează suspansul cu privire la venirea sa în România. Siegfried Mureșan: 'Ar fi şi o ocazie potrivită să vadă...'

Arcpublishing.com / Reuters
Karl-Nehammer

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunţat că la Congresul PPE care va avea loc la Bucureşti a fost invitat să participe şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen. Potrivit lui Mureşan, dacă va sosi în România, Karl Nehammer ar avea ocazia să vadă că nu din România vin persoanele care solicită azil în Austria.

”Vom afla zilele următoare (dacă va veni în România cancelarul Austriei - n.r.). A fost invitat fiindcă partidul său este partid membru al PPE. Şi PPE-ul acţionează corect, conform statutului, l-a invitat. Este exact cum aici, la un congres al unui partid la nivel naţional, inviţi preşedinţii tuturor filialelor. Nu spui, nu-l invit pe cel de la Brăila sau cel de la... A fost invitat. Şi vom vedea dacă, dacă va veni, vom afla în zilele următoare”, a declarat Mureşan, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Siegfried Mureşan este de părere că Nehammer ar avea ocazia să vadă că nu din ţara noastră provin cei care solicită ilegal azil în Austria.

”Ar fi şi o ocazie potrivită să vadă că nu din România vin persoanele care solicită în mod ilegal azil în Austria. Nici nu au trecut prin România şi să vadă ceea ce şi noi şi toate instituţiile Uniunii Europene spunem de ani de zile, că problema migraţiei pe care Austria o are, pe care o înţelegem, nu-şi are originea în România. Adevărul este că dacă va veni cu avionul acum va fi sigur ultima dată când va trebui să arate paşaportul la frontieră, fiindcă pe 31 martie aderăm cu frontiera aeriană la Spaţiul Schengen şi e un prim succes. Eu cred că e un lucru bun”, a declarat Mureşan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.