Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kaspersky Lab se plânge că a fost implicat în disputa geopolitică ruso-americană

bluekaizen.org
Eugene Kaspersky

Compania de securitate cibernetică din Rusia Kaspersky Lab s-a plâns miercuri că a devenit victima unei dispute geopolitice între Rusia şi SUA, dar a dat asigurări că este gata să răspundă la orice întrebări din partea oficialilor americani, relatează Reuters, potrivit agerpres.

"După toate aparenţele, Kaspersky Lab a fost atrasă fără voia ei într-o luptă geopolitică în care fiecare dintre părţi încearcă să o folosească drept pion în jocul ei", a anunţat serviciul de presă al companiei, citat de agenţia rusă RIA.

Un incendiu puternic a cuprins Vezuviul. Sute de oameni au fost EVACUAŢI - FOTO/VIDEO

Marţi, administraţia preşedintelui american Donald Trump a retras compania cu sediul la Moscova de pe două liste cu distribuitori autorizaţi folosite de agenţiile guvernamentale la achiziţiile de echipamente tehnologice, pe fondul preocupărilor că produsele sale ar putea fi utilizate de Kremlin ca modalitate de a obţine acces la reţelele americane, notează Reuters.

Directorul companiei, Eugene Kaspersky, şi-a reiterat apelul la organizarea unei întâlniri cu oficiali guvernamentali americani şi s-a oferit chiar să depună mărturie în Congresul SUA, "pentru a răspunde la toate întrebările care ar putea fi formulate de guvernul american", a adăugat serviciul de presă al firmei.

În mai, directorii CIA şi National Geospatial Intelligence Agency, şi-au exprimat neîncrederea în Kaspersky Lab, în contextul în care hackeri ruşi sunt suspectaţi că au influenţat prezidenţialele din 2016 din Statele Unite. Directorul Agenţiei americane de informaţii NSA, Mike Rogers, s-a declarat la rândul său "conştient" de problema ridicată de societatea înfiinţată în 1997 de Eugene Kaspersky, devenită o multinaţională cu 3.600 de angajaţi şi aproape 400 de milioane de clienţi. Ulterior, societatea a dezminţit într-un comunicat orice legătură cu guvernul rus.

Conform unor documente prezentate Congresului SUA, fostul consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, Michael Flynn, a fost plătit cu 11.250 de dolari în 2015 de filiala americană a Kaspersky Lab. Michael Flynn a fost constrâns să demisioneze la 13 februarie după dezvăluirea unor contacte repetate cu ambasadorul rus la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.