Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kate Moss, Helena Bonham Carter și Nick Cave au asistat la o ceremonie în memoria creatoarei de modă Vivienne Westwood

Sizzling Superstars
kate moss

Celebrităţi din showbiz şi personalităţi din industria modei s-au reunit joi la Catedrala Southwark din Londra pentru a-şi lua adio de la creatoarea de modă Vivienne Westwood, care a murit în luna decembrie la vârsta de 81 de ani, informează Reuters.

Slujba religioasă oficiată în memoria celebrei Vivienne Westwood a atras numeroase nume faimoase din film, muzică şi modă, inclusiv pe actriţele Vanessa Redgrave şi fiica ei Joely Richardson, Helena Bonham Carter, Gwendoline Christie şi Elle Fanning, precum şi pe muzicienii Simon Le Bon, Nick Cave, Bob Geldof şi Stormzy, potrivit Agerpres.

Designerii Victoria Beckham şi Paul Smith, top-modelele Kate Moss şi fiica ei, Lila Grace, precum şi Lily Cole, alături de editorul-şef de la British Vogue, Edward Enninful, s-au numărat printre numele importante din industria modei care au asistat la ceremonie, unde a fost prezent şi soţul şi partenerul de creaţie al lui Vivienne Westwood, Andreas Kronthaler.

Vivienne Westwood a fost un nume sinonim cu perioada punk-rock a anilor 1970 şi a creat vestimentaţii pentru membrii trupei Sex Pistols, realizate într-un spirit "rebel" care a devenit stilul ei distinctiv.

De asemenea activistă, ea a abordat tematici precum schimbările climatice şi poluarea şi şi-a exprimat sprijinul faţă de fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, prin tricouri cu mesaje protestatare şi bannere purtate uneori de modele profesioniste în cadrul defilărilor sale de modă.

Unii dintre invitaţii prezenţi la ceremonia de joi au purtat insigne pe care erau scrise cuvinte precum "climă" şi "revoluţie", o vedetă a purtat o fustă cu mesajul "Free Assange" ("Eliberaţi-l pe Assange"), iar o alta a afişat o eşarfă cu mesajul "Queen Vivienne" ("Regina Vivienne").

Mulţi dintre invitaţi erau îmbrăcaţi în creaţii ale sale, purtând inclusiv articole vestimentare realizate din tartan, celebrii săi pantofi-platformă supradimensionaţi şi cizme-pirat cu curele.

Ceremonia memorială a avut loc cu o zi înainte a debutul de vineri al Săptămânii Modei de la Londra, unde numeroşi designeri îşi vor prezenta cele mai recente colecţii.

Evenimentul londonez, care se va întinde pe durata a cinci zile şi care este organizat de British Fashion Council (BFC), va fi dedicat creatoarei Vivienne Westwood, au anunţat organizatorii săi.

"Spiritul ei punk va trăi întotdeauna, mai ales în industria modei", a declarat Caroline Issa, CEO şi director fashion al revistei Tank, precum şi membră în consiliul de administraţie al BFC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.