Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kazuyoshi Miura va fi fotbalist profesionist şi la 54 de ani

espnfc.com
Kazuyoshi Miura

Atacantul Kazuyoshi Miura, cel mai în vârstă fotbalist din lume, şi-a prelungit cu un an contractul cu echipa din prima ligă japoneză Yokohama FC, informează mundodeportivo.es. El va împlini 54 de ani la 26 februarie, cu o zi înainte de începerea noului campionat, potrivit news.ro.

"King Kazu" este o legendă în Japonia. El a fost pe teren în 1993, când a avut prima ediţie a J League, campionatul profesionist japonez.

El a marcat ultima oară împotriva formaţiei Thespakusatsu Gunma, în 2017, în divizia secundă a Japoniei, devenind cel mai bătrân jucător care a înscris într-un meci din liga profesionistă japoneză, la 50 de ani şi 14 zile. Sezonul 2021 va fi cel cu numărul 36 pentru Miura ca profesionist, după ce şi-a început cariera la Santos, în Brazilia, în 1986, an în care a jucat şi la Palmeiras.

Miura a condus-o pe Verdy Kawasaki la titlu în 1993 şi 1994, înainte de a se transfera în Italia, unde a petrecut un an în Serie A, la Genoa. De asemenea, el a jucat în Croaţia şi Australia, precum şi la alte echipe japoneze.

Citește și: BREAKING SURSE Costel Alexe va fi cercetat la LIBER -Nu are măsură preventivă sau cauțiune stabilită de DNA în dosarul TONELOR DE TABLĂ pretins luate drept mită

Kazuyoshi Miura a câştigat Cupa Asiei cu Japonia în 1992, dar nu a putut să-şi reprezinte ţara la debutul ei în turneul final al Cupei Mondiale din Franţa, şase ani mai târziu. Neconvocarea lui a născut numeroase critici în Japonia, după ce a marcat de 14 ori în preliminarii. El a înscris 55 de goluri în 89 de jocuri pentru naţionala Japoniei.

Atacantul a ajutat formaţia Yokohama să obţină promovarea în prima divizie a Japoniei, la sfârşitul sezonului 2019, dar a jucat doar de patru ori în 2020.

Miura va disputa în acest an sezonul cu numărul 17 pentru Yokohama FC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.