Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, PALMĂ pentru PSD - ALDE: Recomandăm oamenilor să voteze 'da' la referendum

adevarul.ro
udmr-psd-kelemen-hunor-dragnea-liviu

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că întrebările pentru referendum sunt simple și pe înțelesul tuturor, fiind agreate și de Uniune, astfel că recomandă oamenilor să participe la scrutin și să voteze „da” la ambele întrebări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citește și: Motivare SURPRIZĂ a CCR pe inițiativa 'Fără Penali' - Candidaturile 'penalilor' NU vor putea fi blocate în totalitate

Kelemen Hunor a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că la modificarea ulterioară a Constituției, UDMR va propune scoaterea de tot a ordonanțelor de urgență, astfel încât transferul de legiferare de la Parlament la Guvern să nu mai fie posibil.

„Răspunsul nostru este da, suntem de acord cu aceste două întrebări, și recomandarea noastră va fi să participe oamenii la vot la referendum și să răspundă cu <>. Fac o singură mențiune, îm momentul în care se va amenda Constituția, deoarece este nevoie de o amendare a Constituției, noi vom milita și vom cere scoaterea de tot a ordonanțelor de urgență, astfel încât să rămână doar pentru caz de război sau calamități sau catastrofe, în rest acest transfer de legiferare de la Parlament către Guvern să nu mai fie posibil, doar în vacanțe parlamentare, cu abilitarea Guvernului pentru ordonanțe simple. Deci OUG deloc”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, cele două întrebări propuse de președintele Klaus Iohannis sunt destul de generale, simple, fără chestiuni tehnice, astfel încât oamenii le vor înțelege ușor.

„Sunt convins că marea majoritate, dacă nu toți vor vota cu <> la ambele întrebări, deci rezultatul este previzibil. Nu cred că vor fi surprize”, a conchis liderul UDMR.

Mădălina Dobrovolschi a anunțat întrebările la referendumul pe justiție, acestea fiind: „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” și „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de guvern a OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor”.

Întrebările la referendum:

„1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptări de către guvern a OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de ataca OUG direct la CCR?”

La aceste întrebări vor trebui să răspundă românii la referendum organizat în 26 mai odată cu alegerile europarlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.