Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, convins că până la finalul anului va exista o decizie privind aderarea României la Schengen / Ce temă primesc Iohannis, Ciolacu și Ciucă

schengen

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că el crede că până la finalul anului va exista o decizie privind aderarea României la Schengen, după ce Ungaria va prelua, în a doua parte a anului, preşedinţia Consiliului UE. El a menţionat că important este să existe majoritate de voturi pe rezoluţia din cadrul Congresului PPE şi până la sfârşitul anului Iohannis, Ciolacu, Ciucă, miniştrii, să negocieze cu austriecii.

”În acest moment, la acest congres, dacă rezoluţia va avea mjoritate şi sper că va avea, va fi un mesaj important pentru România pe de o parte dar şi pentru austrieci. Că nu se poate continua acest tango politic, pentru că asta face, un tango politic de prost gust. Îm familie trebuie spus acest lucru, aduce daune foarte grave pe termen mediu şi lung tuturor statelor din regiune, dar nu câştigă nimic, pe distanţă scurtă”, a declarat Kelemen Hunor, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Potrivit liderului UDMR, ”această dublă măsură, această posibilitate de a inventa tot timpul pretexte şi scuze trebuie lăsată în urmă, pentru că oamenii ajung şi mai frustraţi, şi mai eurosceptici şi asta nu ajută pe termen lung pe nimeni, nici măcar pe austrieci”.

”Important este să avem majoritate de voturi pe rezoluţia privind aderarea la Schengen şi cu graniţa terestră şi până la sfârşitul anului Iohannis, Ciolacu, Ciucă, ministrul de externe, ministrul de Interne, ministrul Justiţiei, să negocieze, că nu aici se decide. Aici doar putem lansa încă un mesaj politic puternic”, a subliniat el.

Liderul UDMR a precizat că ”este convins că în a doua jumătate a anului, când Ungaria preia preşedinţia Consiliului, va fi pe agendă acest subiect.

”Avem susţinerea lor, sunt convins de acest lcuru, m-au asigurat colegii din Ungaria şi în continuare depinde de noi dacă reuşim să ne înţelegem cu austriecii. Eu cred  sincer, nu fac pariuri (..) că până la finalul anului va exista o decizie privind aderarea României cu graniţele terestre. Că data intrării va fi anul vitor în februarie, în martie, e o altă discuţie. Important este ca în a doua jumătate, sub preşedinţia ungară, să avem o decizie şi data”, a completat Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.