Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor: 'Dacă există majoritate pentru învestirea guvernului, există majoritate şi pentru a trece bugetul'

Inquam Photos / Alexandru Buscă
Inquam Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după întâlnirea avută cu premierul desemnat, Ludovic Orban, că bugetul de stat poate trece fără probleme dacă există majoritate pentru învestirea guvernului, cu condiţia ca acesta să fie bazat pe investiţii, potrivit Agerpres.

"Legea bugetului, dacă ei vor veni în decembrie (Guvernul liberal - n.r.), se poate vota, nu e o problemă. Legea bugetului nu este o lege organică. Dacă există majoritate pentru învestirea guvernului, există majoritate şi pentru a trece bugetul fără nicio problemă, dar trebuie să fie un buget făcut foarte inteligent şi bazat pe investiţii", a precizat liderul UDMR.

El a adăugat că va fi responsabilitatea noului executiv să ofere stabilitate şi credibilitate pentru a se împrumuta de pe pieţele externe cu dobânzi cât mai mici, iar banii să se ducă în investiţii.

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

"Noi ce am văzut, până la această oră, deficitul este undeva la 2,8% până în septembrie, e greu să menţii sub limita de 3%, dar se poate, mai ales dacă aduci bani din afară, dar e nevoie de o atenţie deosebită să nu sărim de 3% şi pentru anul viitor la fel. Datoria externă a României a crescut, dar nu suntem nici măcar aproape de limita superioară, se poate împrumuta. Dacă aceste împrumuturi se duc spre investiţii, spre susţinerea economică e bine şi să existe credibilitate, stabilitate, ca să nu împrumutăm cu 4,5% spre 5% pe termen lung, că nu e bine. Alţii împrumută cu 1,8%, cu 2,2% maxim. Noi cunoaştem aceste cifre, dar va fi responsabilitatea guvernului care va fi la un moment dat instalat să gestioneze", a arătat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a spus că i-a cerut premierului desemnat "să nu vină cu ordonanţe de urgenţă şi cu asumare şi să nu intervină în legislaţia electorală ocolind Parlamentul".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.