Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor despre pensiile speciale: Dacă nu se găsește o soluție, pericolul este să pierdem banii din PNRR și să te lovească și furia poporului

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor gest

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, avertizează că pericolul nerezolvării problemei pensiilor speciale este pierderea banilor din PNRR, dar și ca guvernanții să fie loviți de furia poporului, soluția fiind discuții și negocieri de dimineață până seara.

Întrebat, marți, la Euronews România, dacă ar fi oportun ca România să ceară Comisiei Europene o prelungire pentru reforma pensiilor specuiale, Kelemen Hunor a răspuns negativ.

„Nu. Asta înseamnă că nu vom lua 700 de milioane de euro, plus că problema rămâne tot în brațele noastre și trebuie să o rezolvăm. Dacă am băgat în PNRR, dacă acesta este deadline-ul, trebuie să găsim o soluție până expiră acest termen. Este o situație extrem de complicată și nedreaptă, dar aici ne-au adus demagogia și populismul de 12 ani. 80% din populație nu vrea corecția pensiilor speciale, vrea anularea lor”, a spus Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că se înregistrează un impas fiindcă magistrații nu acceptă propunerea CE de 45%, iar militarii poate ar acepta pentru viitor dacă știu care sunt pașii.

„Nu se poate în acest moment să găsim un numitor comun. Pericolul cel mai mare este să pierdem și banii și, din punct de vedere politic, există și furia oamenilor că nu am rezolvat ceea ce cu toții au promis 10-12 ani de fiecare dată când erau în opoziție, folosindu-se de acest subiect sensibil și extrem de popular.

Și atunci pierzi banii și te lovește și furia poporului. Aici este dilema. Din punctul meu de vedere trebuie discutat, negociat de dimineață până seara cu toți cei interesați și trebuie să se găsească o soluție și fiecare trebuie să lase de la el ceva, altfel nu o să meargă, nu se poate rezolva”, a mai spus Kelemen.

Acesta a precizat că în coaliția de guvernare s-a discutat respectarea jaloanelor și termenelor din PNRR, fără a se analiza varianta de a nu face reformă.

„Temele au fost asumate de România. Cei de la CE spun că noi ne-am angajat”, a precizat liderul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.