Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, discuţii cu ministrul de Externe al Ungariei: Solicitare pentru românii care fac naveta în ţara vecină

Posibilitatea trecerii frontierei pentru cetăţenii care lucrează în zona de graniţă România-Ungaria, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, a fost discutată vineri de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cu Szijjarto Peter, ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria.

"Îi mulţumesc că a venit şi nu a anulat - din cauza pandemiei - întâlnirea noastră programată cu mult timp înainte. În zona de frontieră Satu Mare - Bihor există aproximativ 1.000 de persoane care stau în Ungaria şi lucrează în România sau invers. Deşi numărul lor nu este prea mare, această problemă este importantă. De aceea colegii au cerut din aceste zone frontaliere ca posibilităţile de trecere a frontierei pentru cei care fac naveta 25-30 de kilometri pe zi să fie fără probleme, cu respectarea tuturor reglementărilor adoptate în cele două ţări. (...) Ţinând cont de situaţia deosebită, existenţială, în care ei se află acum, am solicitat ministrului ungar al Afacerilor Externe ca Ungaria să asigure posibilitatea de trecere a frontierei pentru aceste categorii de cetăţeni", a precizat liderul UDMR, într-o conferinţă comună de presă susţinută la Cluj-Napoca cu ministrul de Externe ungar.

O altă temă de discuţie s-a referit la Programul de Dezvoltare Economică lansat de Guvernul de la Budapesta şi ''care a avut rezultate excelente în Transilvania, în ultimii ani".

"Dacă capacitatea bugetului de stat maghiar va permite, vom continua programul şi în regiunea Partium, în a doua jumătate a anului. Acest lucru este important şi pentru economia românească, deoarece astfel are loc o investiţie de capital aici, iar solicitanţii de fonduri îşi plătesc impozitele aici la nivel local. Depindem unii de alţii, iar acest lucru se poate constata zilnic, în special în contextul crizei actuale. Statele sunt interdependente, deci atitudinea de solidaritate şi sprijin trebuie să fie reciprocă", a menţionat Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.