Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor: Guvernul pedepseşte UDMR pentru votul de la moţiunea de cenzură

congres udmr

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că schimbarea secretarului de stat Laczikó Enikő poate fi interpretată ca o sancțiune a Guvernului pentru votul acordat moțiunii de cenzură, el afirmând că a "contabilizat şi această mişcare a Guvernului", iar formațiunea va rămâne în opoziție.

Întrebat, marţi, de corespondentul MEDIAFAX, într-o conferinţă de presă, la Arad, dacă crede că schimbarea secretarului de stat Laczikó Enikő poate fi interpretată ca o sancțiune a Guvernului la adresa UDMR, care a susținut moțiunea de cenzură în Parlament, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a spus: "Nu ar fi o tragedie această schimbare, dar s-a întâmplat imediat după votul din Parlament, de aceea poate fi interpretată astfel (ca o sancțiune - n.r.) și nimeni nu greșește dacă interpretează în acest sens".

El a adăugat că UDMR "a contabilizat și această mișcare a Guvernului" și se va purta în continuare "ca o formațiune politică responsabilă în opoziție".

"Dacă sunt proiecte care merită susținute, cum a fost Codul Fiscal, le vom susține, dar vom taxa Guvernul când greșeste sau lucrurile nu merg bine", a spus Kelemen.

Întrebat dacă are informații că urmează și alte schimbări în cazul reprezentanților UDMR cu funcții în Guvern, Kelemen Hunor a spus că speră că nu vor mai exista decizii de acest fel.

"Sper că acest semnal transmis nu va fi urmat de alte astfel de decizii", a afirmat el.

Kelemen Hunor se află la Arad, unde participă la manifestările organizate în fiecare an de 6 octombrie, cu prilejul comemorării a 13 generali care au luptat pentru cauza libertății maghiarilor și care au fost executați după revoluția de la 1848-1849.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, a acuzat Guvernul că sancţionează Uniunea pentru votul împotriva Cabinetului Ponta, de la moţiunea de cenzură, prin demiterea reprezentanţilor săi în structurile de guvernare şi îi cerea, din nou, preşedintelui Klaus Iohannis semnarea unui pact pentru minorităţi.

"În urmă cu două zile, la moțiunea de cenzură, UDMR a votat împotriva Guvernului, iar la scurt timp a început demiterea reprezentanților Uniunii din funcțiile de conducere ocupate în structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI), deși politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei instituții indiferent dacă formațiunea noastră s-a aflat la guvernare sau în opoziție", susţinea preşedintele executiv al UDMR, potrivit unui comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Guvernul a răspuns acuzaţiilor UDMR, susţinând că nu a fost vorba de o demitere, ci doar de o schimbare de funcţii în cadrul aceleiaşi instituţii.

"Afirmațiile conform cărora secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice sunt false. Nu este vorba de demitere, ci de o schimbare pe funcție în cadrul aceleiași instituții. Doamna Laczikó Enikő a fost numită vicepreședinte al DRI. În funcția de președinte al DRI a fost numit domnul Amet Aledin, fost membru al Parlamentului României, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Domnul Amet Aledin este un reprezentant al minorităților naționale", se arăta într-un comunicat de presă de vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.