DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Kelemen Hunor intervine în scandalul legat de Legea pensiilor: 'Există o problemă care trebuie tratată foarte serios'

kelemen hunor

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat, miercuri, la Parlament, că persoanele cu dizabilităţi trebuie cuprinse în legea pensiilor, adăugând că în prezent există discuţii cu privire la această temă.

"La legea pensiilor sunt cel puţin două chestiuni ce trebuie spuse. Este o lege mai bună decât legea actuală, dar există şi o problemă care trebuie tratată foarte serios - problema persoanelor cu dizabilităţi. Noi am avut ieri un amendament - şi în Senat am avut acest amendament - în comisia de specialitate. Prima dată a fost votat amendamentul nostru, după pauză au reluat votul şi au mai votat o dată şi a picat amendamentul. Nu poţi să scoţi din sistemul pensiilor aceste persoane cu dizabilităţi. Nu poţi să spui că vei veni cu altă lege şi îi vei introduce în sistemul social. Din acest punct de vedere eu cred că putem discuta despre impactul financiar, dar avem nevoie de cifre, se poate spune că sunt anumite probleme administrative, dar ele trebuie rezolvate administrativ.(...) În sistemul de pensii aceste persoane cu dizabilităţi trebuie să se regăsească", a precizat liderul UDMR, conform Mediafax.

Liviu Dragnea se reinventează: mesaj în limba engleză, pe Twitter

Kelemen Hunor a afirmat că Uniunnea va susţine amendamentul şi în plenul Camerei Deputaţilor.

"Nu pot să spun mai multe până nu văd exact ce se întâmplă cu amendamentul", a adăugat liderul UDMR.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a adoptat, după o ședință de peste șapte ore, un raport de admitere cu amendamente pentru proiectul Legii pensiilor.

Au fost 14 voturi "pentru", cinci "împotrivă" și o abținere.

În ședința de marți a Comisiei pentru muncă a Camerei, deputaţii au respins propunerea pentru păstrarea pensiei la cuantumul corect în raport de stagiile persoanelor cu handicap grav și accentuat (bărbați și femei) care sunt mai mici, respectiv 10 ani-11,8 ani la handicap grav și 15 ani - 23,6 ani la handicap accentuat, decât stagiul standard de 25 de ani, stabilit în proiect, pentru toate categoriile de persoane.

Prin urmare, parlamentarii au adoptat amendamentul care prevede că pensionar este pensionar "persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege și a realizat cel puțin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum şi persoanele cu deficienţă vizuală gravă care au realizat 1/3 din stagiul complet de cotizare".

Raportul adoptat, marți, de Comisie urmează să primească votul în plenul Camerei Deputaților, for decizional pe proiectul Legii pensiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.