Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, lovitură grea pentru PSD: se opune măsurii dorite de Marcel Ciolacu

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Kelemen Ciuca coalitie

Preşedintele reales al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la finalul Congresului Uniunii, că o impozitare diferită pentru sistemul public şi cel privat nu este posibilă, pentru că ar exista discriminare, el afirmând că până când se găsesc soluţii pentru a schimba modul de impozitare, dacă se va insista să se facă acest lucru, trebuie "să mergem cu ceea ce avem".

"Nu se poate o impozitare diferită pentru sistemul privat şi pentru sistemul public. Ori există o singură modalitate de a impozita veniturile... Eu nici nu înţeleg această abordare, pentru că nu poţi să faci o discriminare şi o diferenţiere între bugetari şi sistemul privat. Eu am fost tot timpul pentru cota unică. Eu cred că din 2005, când a fost introdusă cota unică, această cotă a fost benefică României, economiei româneşti şi pentru cetăţenii României", a răspuns Kelemen Hunor unei întrebări adresate de jurnalişti, informează Agerpres. 

El a adăugat că "o impozitare progresivă înseamnă să ai capacitatea de a calcula venitul global pentru fiecare persoană şi pentru fiecare familie".

"În acest moment, România nu este pregătită pentru a calcula venitul global, fiindcă nu există datele necesare şi nu există sistemele necesare pentru a calcula venitul global. Se poate discuta despre viitor, cum vom schimba, dacă vom schimba acest sistem de impozitare, dar impozitul progresiv are sens dacă poţi să-l pui pe venitul global şi, bineînţeles, pe venitul fiecărei familii, şi nu pe persoană. Până atunci eu zic să mergem cu ceea ce avem", a spus preşedintele UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.