Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor nu e de acord cu impozitul pe gospodărie: Nu aş deschide o aventură fiscală în anii care urmează

twitter.com
Hunor Dragnea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea sa nu va susţine, la fel ca şi în 2017, introducerea impozitului pe gospodărie, motivând că societatea românească nu este pregătită pentru această măsură fiscală. "Noi anul trecut am spus că impozitul global, aşa cum a fost prezentat anul trecut, e o chestie care nu se poate aplica, (...) trebuie amânat, trebuie scos şi s-a şi întâmplat în 2017. Eu în continuare cred că un impozit global sau impozit pe familie sau nu mai ştiu exact cum se numeşte sau pe gospodărie nu trebuie nici măcar discutat, fiindcă nici societatea românească nu este pregătită, nici administraţia nu este pregătită. (...) Sunt multe întrebări la care ar trebui să răspundă cineva. Ce se va întâmpla în anul în care nu se va plăti nimic, de exemplu? Cine şi din ce bani, de la ce surse va finanţa autorităţile locale şi instituţiile statului, fiindcă plata se va face anul viitor, dacă am înţeles eu bine, dar nu cred că o astfel de aventură, în 2018, în 2019, trebuie introdusă în sistemul nostru fiscal", a afirmat Kelemen, marţi, la Parlament, conform Agerpres.

Kelemen susţine că ar trebui simplificate procedurile fiscale şi găsite modalităţi prin care veniturile la bugetul de stat să crească.

"În acest moment, ştiţi că suntem undeva pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte veniturile fiscale la bugetul de stat (...) Eu, dacă aş fi în locul lor, nu aş deschide încă o dată o reformă fiscală, o aventură fiscală în anii care urmează. Noi nu am susţinut nici anul trecut şi, cât am înţeles noi din ceea ce vor să facă, nu susţinem nici în anul 2018", a adăugat Kelemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.