Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Kelemen Hunor: 'Legea şi bunul simţ ne obligă să creştem pensiile cu rata inflaţiei'

lideri coalilie ciolacu ciuca kelemen

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri, la Digi24, că „legea şi bunul simţ” obligă coaliția de guvernare să crească pensiile la același nivel cu rata inflației și a adăugat că guvernanți nu trebuie să promită „minuni”.

  • „Asta e întrebarea cea mai grea. Aici, legea şi bunul simţ ne obligă să creştem pensiile cu rata inflaţiei. Acest lucru îl vom discuta în octombrie, cu ocazia dezbaterii legii bugetului de stat (...) Şi moral şi legal suntem obligaţi să facem acest pas. Cresc pensiile cu mai mult de rata inflaţiei? Acest lucru vom vedea. Nu suntem într-un concurs cine oferă mai mult. Eu m-am abţinut să intervin în această discuţie. Eu spun că obligaţia noastră este să aducem pensiile la zi cu rata inflaţiei din 1 ianuarie şi să găsim resurse să păstrăm puterea de cumpărare pentru fiecare familie, cât se poate. Minuni nu trebuie să promitem”, a declarat Kelemen Hunor, întrebat ce se va întîmpla cu pensiile şi cu cât ar trebui majorate.

PSD cere creșterea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023, în timp ce PNL consideră că procentul cu care vor crește pensiile va depinde de posibilitățile bugetului de stat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.