Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor critică recomandările UE: 'Nu ne putem întoarce în perioada comunismului, dar trebuie să economisim'

Facebook
Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, referitor la propunerea Comisiei Europene ca statele membre să îşi reducă consumul net lunar de electricitate cu cel puţin 10% şi cu 5% în orele de vârf, că şi în România fiecare om, familie şi instituţie trebuie să se comporte responsabil. Liderul UDMR a adăugat că este doar o recomandare a CE, nu o obligativitate şi „nu este o blasfemie să vorbim de o economisire, dar nu ne putem întoarce în perioada comunismului”.

„Cred că orice familie, om, instituţie în România, fără a recurge la a stinge becul seara sau a opri curentul, are posibilitatea de a mai economisi. Trebuie făcut acest lucru, fiindcă facem pentru noi, nu pentru alţii. Facem pentru familia noastră, societatea noastră, de aceea nu cred că este o blasfemie să vorbim de o economisire, dar nu ne putem întoarce în perioada comunismului”, a afirmat Kelemen Hunor, miercuri la Digi 24.

El a adăugat că nici nu poate fi vorba de o obligativitate la nivelul UE de a economisi energie, deoarece statele membre au posibilităţi diferite. „Fiecare om şi familie trebuie să fie responsabil pentru ceea ce urmează. Nu există în acest moment o propunere de a obliga statele membre să facă un anumit lucru. Este o recomandare. Vorbim de 15%, 20% sau 10% economisire, dar nu există o obligativitate şi nici nu se poate. Ar fi cam mult să fie obligativitate pentru că sunt state cu posibilităţi diferite. Ceea ce e adevărat la Atena nu cred că e valabil în Joseni, Harghita. Dar trebuie să conştientizăm că avem o responsabilitate”, a completat vicepremierul.

Context

Preşedinta Comisiei Europene Ursula Von der Leyen a vorbit miercuri, în plenul Parlamentului European, despre o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate cu costuri mici, anunţând ”o reformă profundă şi radicală a pieţei electricităţii”.

O altă măsură propusă prin planul CE, este ca ţările membre ar trebui să îşi reducă consumul net lunar de electricitate cu cel puţin 10% şi cu 5% în orele de vârf.

Reacția premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a cerut miercuri, în şedinţa de Guvern, ca în două săptămâni ministerele să vină cu un plan de măsuri astfel încât să putem să fim un exemplu în ceea ce priveşte reducerea risipei la nivelul instituţiilor statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.