Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor pune paie pe foc: Situaţia politică este haotică, se tinde spre instabilitate politică acută

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Miercurea-Ciuc, că situaţia politică din România este haotică şi se tinde spre instabilitate politică acută.

„Haotică, în acest moment, acesta este cuvântul cel mai potrivit să descrii situaţia politică. Din păcate, se tinde spre o instabilitate politică acută. Deci, asta se vede. Cei care au zis că e nevoie de stabilitate şi au crezut că această formulă va asigura stabilitate, acum pot vedea că, de fapt, vorbim în fiecare zi de o creştere a instabilităţii politice", a declarat Kelemen Hunor, potrivit agerpres.

El a punctat faptul că deficitul bugetar, în sine, nu este o problemă, ci de unde vine acest deficit şi cum şi din ce se finanţează, fiind de părere că România are o problemă reală cu deficitul structural.

"România are o problemă foarte serioasă cu deficitul structural şi asta este problema reală. Deficitul structural, până când nu este rezolvat, prin improvizaţii şi prin măsuri din astea oferite de Ministerul de Finanţe, nu vei rezolva nimic (...) nici măcar pe termen mediu.

Deci, să spui că, domnule, România şi cetăţenii români trebuie să devină turnători şi să spună cine şi ce evaziune fiscală face sau nu face este absolut inacceptabil. Nu poate să treacă aşa ceva prin Guvern, prin Parlament.

Ministrul de Finanţe trebuie să găsească pârghiile necesare pentru a aduna venituri şi nu să pună pe cetăţeni să facă plângeri anonime. Deci, nu putem să ajungem până acolo. Aceste improvizaţii nu ajută cu nimic.

Nici sentimentul de stabilitate nu creşte şi nici venituri nu vor fi mai multe. Şi v-am dat doar un singur exemplu.

Deci, la deficitul structural trebuie umblat, dar sigur, văd că în acest moment Guvernul nu are nici curajul şi nu are nici coerenţa pentru a intra în a rezolva problemele deficitului structural, în sănătate, în serviciile publice şi în zona socială, bineînţeles, pe de o parte, şi, într-o oarecare măsură, în zona administrativă, dar în primul rând la nivelul guvernului central şi nu neapărat la nivelul autorităţilor locale", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai arătat că, pe termen lung, trebuie avut grijă să nu crească datoria publică, pentru că atunci România va avea o problemă să refinanţeze deficitul bugetar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.