Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, semnal de alarmă privind comasarea alegerilor: Va fi haos administrativ timp de aproape patru luni

Kronica
Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că Uniunea este pregătită pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, dar atrage atenția că aceasta poate duce la un haos administrativ și la blocaje la nivelul administrației locale.

„Nu văd o problemă. Ca om politic trebuie să fiu pregătit permanent să merg în fața electoratului și să îi cer votul. Din acest punct de vedere nu ne încurcă”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la Euronews România.

Haos administrativ

Potrivit acestuia, comasarea ar putea duce, însă. la o problemă legată de administrație, motiv pentru care a avut o reticență de la bun început. „Dacă vor fi aleși primarii, consilierii locali în iunie, trebuie să aștepte până în octombrie când expiră mandatul celorlalți aleși.

Se va întâmpla un haos administrativ în foarte multe localități, mai ales acolo unde primarii vor fi schimbați. Unul care a pierdut alegerile, dar este în funcție până în septembrie – octombrie, și unul care a fost ales și nu poate intra în primărie.

Vor fi consilieri locali și județeni care vor aștepta să muncească și care vor spune că au fost votați de români și nu pot lucra pentru români. Va fi trei luni și jumătate permanent un război electoral”, a spus Kelemen Hunor.

„Va fi un blocaj în administrație”

Acesta a explicat că, în administrație, când oamenii așteaptă să vină un nou primar nu fac nimic, ci „așteaptă să vină șeful să spună ce să facă”.

„Sunt probleme administrative care trebuie reglementate prin acte secundare, prin HG, ordin de ministru. (…) Va fi un blocaj în administrație mai ales acolo unde se face schimbarea. Acolo unde nu se schimbă primarul și majoritatea, nu va fi nicio problemă, pentru că cel ales în funcție continuă mandatul.

Dar într-un oraș mare, cum e Bucureștiul, dacă se face o schimbare de majoritate, de primar? Sau la sectoare, unde există șansa să se schimbe primarul, va fi un blocaj. Într-o comună mică nici nu se observă”, a precizat președintele UDMR.

Acesta a spus că e treaba Guvernului să se gândească la soluții juridice de rezolvare a problemelor astfel încât să fie evitate situațiile neplăcute pentru cetățeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.