Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor știe ce trebuie făcut: România ar trebui să investească în industria alimentară enorm de mult în următorii ani

Facebook
Kelemen Hunor

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, susține că România ar trebui să investească în industria alimentară enorm de mult în următorii ani și că ar fi nevoie de un astfel de program pe următorii 5-7 ani.

”România ar trebui să investească în industria alimentară enorm de mult în următorii ani și acest lucru înseamnă în ferme, în depozite, în desfacere, în comerț și în prelucrarea materiilor prime. Acesta ar trebui să fie un program de 5-7 ani, altfel nu merge. Vorbesc cu fermieri, cu procesatorii și ei doresc acest lucru.

Am discutat în Guvern, în coaliție și acesta este primul pas într-o criză pe care nu am dorit-o, dar trebuie să facem primul pas”, a spus, marți, Kelemen la postul B1TV.

Vicepremierul a precizat că trebuie luate măsuri care să determine firmele din agricultură și cele care dețin depozite să nu vândă producția la export imediat după strângerea recoltei din toamnă, pentru a avea cantitățile necesare pentru consumul intern.

”Nu putem limita exportul. (…) Dacă avem producție în plus trebuie valorificată, dar trebuie găsit acel echilibru să reduci dependența alimentară. Trebuie investiții serioase în agricultură și industria alimentară ca să putem asigura necesarul pentru populație”, a mai spus Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.