Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor strică apele PSD! Mesaj clar pentru Klaus Iohannis: 'Vom aştepta pe cine va propune preşedintele'

Inquam Photos / Alexandru Buscă
Inquam Klaus Iohannis Kelemen Hunor Varujan Pambucian

UDMR va participa la consultările cu şeful statului, dar nu va avea o propunere de prim-ministru, anunţă preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament. Pasul următor va fi că preşedintele statului invită partidele parlamentare la consultaţii - la care desigur şi UDMR va participa. Nu vom avea o propunere de premier, vom aştepta pe cine va propune preşedintele pentru această funcţie", a scris Kelemen Hunor, miercuri, pe Facebook, după adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură.

Citește și: Liderul deputaților PSD, către Orban: ‘Ați fost parlamentar din pixul fostului președinte al PSD. Nu păreați deranjat nici de pixul lui Dragnea, nici de culoarea gecii lui Dragnea’

El spune că a votat moţiunea pentru că "Guvernul a încălcat deciziile Curţii Constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii".

"Guvernul Orban a picat! Am votat moţiunea de cenzură, deoarece Guvernul a încălcat deciziile Curţii Constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii, astfel ignorând total Parlamentul. Totodată, această modificare contravine şi intereselor comunităţii noastre", a mai scris preşedintele UDMR.

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.