Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor trage după el coaliția PSD-PNL-UDMR: Eu sper că va merge până în 2024. Nu există alternativă acum şi nici nu ar trebui să căutăm

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Kelemen Hunor PSD-UDMR UDMR

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că speră că această coaliţie va fi o excepţie faţă de ceea ce s-a întâmplat în trecut, şi va merge până în 2024. ”Nu există alternativă la această coaliţie, în acest moment şi nici nu ar trebui să căutăm o alternativă”, a mai spus liderul UDMR, precizând că dacă va funcţiona până în 2024 poate fi o formulă şi pe termen mai lung, până în 2028, anunță news.ro.

Întrebat dacă crede în succesul aceste coaliţii, până în 2024, Kelemen Hunor a afirmat că ”aşa ar trebui, pentru că asta a fost ideea”.

”Trebuie să facem o analiză plecând din trecut, şi de fiecare dată trecutul e important nu poţi scăpa de trecut şi de obiceiuri, cultura în care trăim, dar eu sper că această coaliţie va merge şi va fi o excepţie faţă de ceea ce s-a întâmplat în trecut, şi va merge până în 2024. Nu există alternativă la această coaliţie, în acest moment şi nici nu ar trebui să căutăm o alternativă. Este o coaliţie stabilă dar eu recunosc că atunci când ne vom apropia de alegerile anului 2024, o competiţie va exista. Nu suntem nemţi, în Germania o coaliţie (..) a mers şi a funcţionat şi în perioada campanie electorală, au separat guvernarea de campania electorală şi a funcţionat. La noi lucrurile sunt puţin diferite, eu cred că va funcţiona şi dacă va funcţiona până în 2024 poate fi o formulă şi pe termen mai lung”, a afirmat el.

Despre şansele unei guvernări PNL-PSD-UDMR până în 2028, preşedintele UDMR a spus că ”astăzi nu suntem în situaţia de a da şanse nici mari nici mici”.

”Important este să dăm rezultate, să dăm răspunsuri la problemele societăţii, pentru că acolo greşim, noi politicienii, când nu cunoaştem sau nu ne dăm seama care sunt problemele reale ale societăţii, ne închidem într-o bulă şi credem că realitatea este ce vedem noi din bul respectivă. Dacă deciziile noastre, răspunsurile noastre vor fi pe măsura aşteptării societăţii (..) eu cred că această coaliţie va fi de succes, cu rezultate. Totul este să nu pierdem ţinta, ţinta este ce aşteptări are societatea” a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.