Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, trei variante de premier în fața lui Iohannis! Ce riscuri există în cazul unui Guvern condus de Ludovic Orban

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a declarat, la finalul consultărilor de vineri la Cotroceni, că UDMR a propus mai multe variante de Guvern președintelui Klaus Iohannis, un premier din Uniune, un prim-ministru independent susținut politic și variata Ludovic Orban, șef al Executivului. În același timp, el a vorbit și despre riscurile unui guvern condus de Ludovic Orban.

„Prima opțiune este un premier din UDMR. Nu am făcut o nominalizare, fiindcă nu vrem să facem o nominalizare până când nu vedem ce crede și președintele Iohannis, în jurul căruia se formează un guvern. (...) A doua opțiune, un premier independent, nu tehnocrat, din zona fiscală, bancară, financiară, care va avea un guvern politic de condus, susținut de partidele din Opoziție. (...) Ultima soluție de rezervă, un guvern condus de președintele PNL, Ludovic Orban, dar acolo am înțeles că nu mai este nevoie de noi. PSD a și anunțat că dacă Ludovic Orban promite că nu taie salariile și pensiile, PSD votează. Deci deja PNL are deja majoritate cu PSD pentru un guvern condus de Orban. Riscurile unui astfel de guvern PNL sunt următoarele: toată lumea va încerca dinții pe acest guvern, atât USR, cât și Pro România și toți și se uzează (...) și riscurile să piardă alegerile de centru-dreapta, să nu avem un guvern de centru-dreapta anul viitor, după alegerile parlamentare. Și noi am dori un guvern de centru-dreapta în anii care urmează”, a spus Hunor, după consultările de la Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.