Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelmen Hunor de la UDMR, categoric în privinţa legilor justiţiei: 'Nu trebuie să existe vreo castă care să nu accepte reglementări din partea Parlamentului'

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, cu privire la disputele referitoare la legile justiţiei, că nu poate fi de acord ca în România să existe vreo 'castă' care să nu accepte reglementări din partea Parlamentului.

'Nu cred că există şi nu cred că ar trebui să existe vreo castă în România care să nu accepte nicio reglementare din partea Parlamentului, din partea politicului. (...) Un singur lucru eu nu pot să accept - să spună că parlamentarii dacă se ating de legile justiţiei dăunează ideii justiţiei. Nu, deci în niciun caz. Până la urmă, Parlamentul legiferează, bine sau mai puţin bine, dar să arunci înainte să ştii ce va ieşi din Parlament şi să spui că e o zonă unde doar autoreglementarea poate să funcţioneze, înseamnă că vrei să construieşti un stat paralel, un stat în stat', a declarat, pentru Agerpres, Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că nu spune că toate propunerile ministrului justiţiei, Tudorel Toader, trebuie susţinute, dar nici nu poate accepta ca în afara Corpului magistraţilor nimeni să nu poată să îşi expună punctul de vedere fără să rişte să fie 'huiduit' sau 'lovit cu pietre' dacă nu împărtăşeşte punctul lor de vedere. Totodată, Kelemen Hunor consideră că preşedintele României nu trebuie scos din 'jocul de numire' a procurorilor-şefi, dar trebuie făcute schimbări în ce priveşte Inspecţia Judiciară.

'Eu pot să susţin Inspecţia Judiciară, dacă văd multe argumente, şi ca o instituţie independentă, dar sub forma în care funcţionează acum şi cu sincopele cu care funcţionează, chiar nu sunt de acord, trebuie ceva, trebuie o schimbare. (...) Au fost discuţii şi cu privire la vechimea după care poţi să te faci judecător sau procuror, cum poţi să te urci pe scara ierarhică şi eu cred că pentru Curţile de Apel, nemaivorbind de Înalta Curte, totuşi, e bine să ai şi o experienţă de viaţă, nu numai facultatea şi anii din şcoala de magistratură, întrucât cum mergi în instanţele superioare, şi lucrurile sunt mai complicate. (...) Nu cred că e bine să ajungi la o vârstă atât de fragedă să fii judecător la Curtea de Apel. Eu cred că acei doi ani în plus nu încurcă pe nimeni', a mai spus Kelemen Hunor, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o vineri, la Sfântu Gheorghe, cu primarii UDMR din judeţul Covasna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.