Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kenya: Eliud Kipchoge, profund întristat de moartea lui Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton - Mesajul preşedintelui

captura youtube
atletism

Legenda maratonului, kenyanul Eliud Kipchoge, a declarat luni că este "profund întristat" de moartea, într-un accident rutier, a compatriotului său Kelvin Kiptum, care anul trecut i-a doborât recordul mondial în această disciplină, potrivit news.ro.

"Avea toată viaţa înainte pentru a atinge excelenţa. Condoleanţe tinerei sale familii. Fie ca Dumnezeu să le aducă mângâiere în aceste momente dificile", a scris pe X dublul campion olimpic la maraton (2016, 2021).

Kipchoge are tabăra de antrenament la Kaptagat, nu departe de locul accidentului unde a murit Kiptum.

Şi preşedintele William Ruto a transmis un mesaj de condoleanţe: "Kelvin Kiptum a fost un star. Poate unul dintre cei mai mari sportivi din lume. A spart bariere şi a stabilit un record mondial la maraton. Avea doar 24 de ani, dar era deja un erou în sportul său, după ce câştigase la Valencia, Chicago, Londra şi alte competiţii de nivel înalt. Forţa sa mentală şi disciplina erau de neegalat. El era viitorul nostru. Un atlet excepţional s-a stins din viaţă, lăsând un semn extraordinar pe planeta noastră. Gândurile noastre sunt alături de familia sa. Fie ca el să se odihnească în pace".

Kenyanul Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, şi antrenorul său au murit, duminică, într-un accident rutier în Rift Valley, Kenya.

Sportivul în vârstă de 24 de ani a stabilit recordul mondial la maratonul de la Chicago, în octombrie, cu un timp de două ore şi 35 de secunde, depăşind astfel marca de 2:01:09 reuşită de conaţionalul său Eliud Kipchoge la Berlin în 2022.

Potrivit ziarului Nation, Kiptum se afla cu antrenorul său din Rwanda şi o femeie într-o maşină în apropierea localităţii Kaptagat din Rift Valley, când s-a produs accidentul.

Kiptum şi Gervais Hakizimana au murit la faţa locului, dar femeia, Sharon Kosgey, a supravieţuit cu răni grave şi a fost tratată la un spital local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.