Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kevin Spacey va plăti daune de peste 30 de milioane de dolari producătorilor 'House of Cards'

www.gotham-magazine.com
Kevin Spacey

Un mediator a dispus ca Kevin Spacey să plătească aproape 31 de milioane de dolari studioului care a realizat serialul de succes al Netflix „House of Cards”, pentru încălcarea contractului, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală aduse actorului american, scrie BBC.

Decizia secretă a fost luată anul trecut, dar a devenit publică luni, după ce avocații studioului MRC au depus o cerere în instanță pentru a confirma sentința, informează Mediafax.

Actorul s-a confruntat cu mai multe acuzații de agresiune sexuală, începând din 2017.

El a negat orice abatere.

Spacey, în vârstă de 62 de ani, a pierdut rolul principal al politicianului din „House of Cards" și a intrat într-un con de umbră de când a fost acuzat că a creat un mediu de lucru "toxic" pe platourile de filmare prin faptul că ar fi făcut comentarii grosolane și ar fi atins tinere angajate fără consimțământ.

El a fost una dintre primele figuri importante de la Hollywood care au fost acuzate public de comportament necorespunzător în urma scandalului Harvey Weinstein, în timp ce mișcarea #MeToo lua amploare.

MRC și Netflix l-au concediat pe Spacey din House of Cards și l-au scos din distribuția serialului.

Ca urmare, studioul a declarat că a pierdut milioane de dolari, deoarece începuse deja să lucreze la următorul sezon, potrivit presei americane.

MRC a intentat procesul în ianuarie 2019, încercând să recupereze costurile.

Avocații ambelor părți au audiat peste 20 de persoane în cadrul unei audieri de arbitraj confidențiale de opt zile, în februarie 2020, relatează Variety. Publicația a adăugat că hotărârea de 46 de pagini luată cinci luni mai târziu rămâne confidențială.

Cu toate acestea, petiția înaintată luni de MRC la Curtea Superioară din Los Angeles confirmă faptul că a fost luată o hotărâre în favoarea studioului. Spacey și companiile sale de producție, M Profitt Productions și Trigger Street Productions, trebuie să plătească daune, onorarii de avocați și cheltuieli de judecată.

Actorul a făcut apel împotriva deciziei, dar acesta a fost respins luna aceasta.

Spacey a pierdut mai multe roluri ca urmare a acuzațiilor, dar a revenit la actorie în acest an, cu o apariție într-un film italian independent cu buget redus, regizat de Franco Nero.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.