Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul avertizează că Moscova pregăteşte o nouă criză a gazelor

Business24.ro
conducta gaze

Şeful companiei ucrainene Naftogaz, Andri Kobolev, avertizează că Rusia intenționează să provoace o criză artificială a gazelor în Ucraina, în cursul lunii ianuarie a anului viitor - potrivit redacţiei ucrainene a postului de radio Vocea Americii, relatează Timpul.md.

Citește și: Cât costă petrolul și gazul azer exportat în Turcia?

„Scopul ruşilor este să creeze o criză artificială după 2019, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum s-a întâmplat şi în 2009, adică acum zece ani. Vor încerca să provoace o criză care să le permită să-și impună interesele" - a explicat Kobolev. În opinia sa, probabilitatea unei astfel de crize este foarte mare și poate fi calificată drept un nou război al gazelor, astfel încât toată lumea - de la președinte și ministere la compania Naftogaz - trebuie să acționeze pentru a contracara planurile Rusiei.

Andri Kobolov a mai declarat că nu înțelege poziția pe care o are Gazprom la negocieri şi crede că Rusia tergiversează discuţiile în mod intenţionat. "Mesajul nostru principal se referă, în primul rând, la situația dificilă legată de contractul privind tranzitul de gaze pe teritoriul Ucrainei după anul 2019. Avem un acord care expiră, iar Gazprom are o poziție de neînţeles în cadrul discuțiilor. Considerăm că Rusia trage de timp" - a adăugat şeful companiei ucrainene Naftogaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.