Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul este foarte deranjat de știrile despre ritmul lent al contraofensivei

airforcetimes.com
razboi ucraina

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a dat asigurări că știrile despre ritmul lent al contraofensivei Ucrainei nu afectează decizia liderilor occidentali cu privire la ajutorul militar la Kiev, scrie Ukrainskaia Pravda, oficialul spunând că aceste știri nu fac însă bine.

Kuleba a afirmat că publicațiile care transmit asemenea știri influențează percepția publicului asupra contraofensivei, care „este complet distorsionată din punctul de vedere că se pare că nu este atât de reușită pe cât ar trebui”, și contribuie, de asemenea, la alimentarea unir comentatori care „preiau teze de genul 'V-am spus că Ucraina nu poate câștiga'”.

„Și deznădejdea se răspândește. Acum nu există consecințe negative imediate, acum este o situație controlată. Dar dacă vor continua să disperseze aceste informații, cu siguranță vor avea consecințe negative asupra percepției succesului Ucrainei pe câmpul de luptă în societățile din țările respective”, a avertizat el.

Ministrul de Externe de la Kiev a dat asigurări că „cei care iau decizii” nu sunt afectați de știrile care apar în presă despre contraatacul ucrainean aparent prea lent, „pentru că se ghidează după informații nu din ziare, ci din rapoartele obiective ale ofițerilor lor militari și de informații”.

„Și vă pot asigura că în conversațiile pe care președintele le poartă cu partenerii săi, toți susțin contraofensiva noastră, încurajează și înțeleg că situația este mai dificilă din motive obiective”, a spus șeful MAE ucrainean.

„Dar nu există nicio scădere a susținerii. Toată lumea este pregătită să meargă mai departe și să asigure aprovizionarea cu armele necesare contraofensivei", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.