Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul oprește furnizarea de energie electrică! Vitali Klitschko: 'Există riscul unei pene majore de curent!'

nyt.com
kiev-ucraina

Compania ucraineană Ukrenergo introduce restricții de urgență în Kiev în privința consumului de energie electrică. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a făcut apel la ucraineni să reducă pe cât posibil consumul de energie.

„În legătură cu un deficit semnificativ de energie electrică - de la 20% la 50% - în prezent, sistemul de alimentare cu energie al orașului funcționează în regim de urgență. Prin urmare, alimentarea cu energie electrică este oprită temporar în toate zonele capitalei.

Dacă nu vor exista situații de urgență, specialiștii Ukrenergo speră să elimine deficitul cauzat de atacurile barbarilor ruși asupra instalațiilor de infrastructură critică în 2-3 săptămâni.

Orașul face tot posibilul pentru a economisi consumul de energie electrică. În special, pe multe rute ale transportului public municipal, troleibuzele au fost înlocuite cu autobuze. În același timp, capitala nu are de gând să oprească metroul.

Încă o dată, îndemn locuitorii și întreprinderile din Kiev să reducă consumul de energie electrică! Există riscul unei pene de curent majore, în care lipsa de energie electrică poate duce la consecințe și mai mari și la o întrerupere și mai mare. Prin urmare, este extrem de important să economisiți pentru ca acest lucru să nu se întâmple”, a spus edilul, pe canalul său de telegram.

"Prieteni, sistemul energetic al țării a primit noi pagube. Ca urmare, la Kiev a existat un deficit de putere de 30%. Pentru a preveni detensionarea completă a capitalei și a regiunilor centrale ale Ucrainei, compania energetică de stat NPC Ukrenergo introduce restricții de urgență fără precedent", se arată în postarea autorităților, informează agenția Unian.

Șeful militar din Kiev, Oleksiy Kuleba de la Kiev, a avertizat cu privire la necesitatea de a se pregăti pentru pene de curent de urgență pentru o perioadă nedeterminată.

"Acum, programele de opriri de urgență, care au fost întocmite cu o zi înainte, nu sunt relevante. Din păcate, în zilele următoare, se vor aplica opriri mai stricte și mai lungi. Compania lucrează la pregătirea unor programe noi, mai convenabile, care să țină cont de starea actuală a sistemului energetic. Acestea vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare. Vom informa despre acest lucru în plus", a adăugat sursa citată.

Pe 10 octombrie, Federația Rusă a lansat atacuri masive cu rachete în Ucraina. O treime din centralele electrice au fost distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.