Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-un a ajuns la capătul răbdărilor: Coreea de Nord a lansat un ULTIMATUM pentru SUA

Kim Jong Un

Coreea de Nord a avertizat Statele Unite că acordurile la care au ajuns liderii celor două ţări anul trecut, la Singapore, pot fi în pericol, transmite marţi agenţia nord-coreeană de presă KCNA, preluată de Reuters. „Răbdarea noastră are o limită”, avertizat Phenianul care acuză Washingtonul de presiuni inoportune pentru denuclearizare, potrivit Agerpres.

Avertismentul a fost trimis în contextul unor ştiri de presă potrivit cărora unii oficiali nord-coreeni au fost pedepsiţi după eşecul celei de-a doua întâlniri a preşedintelui american Donald Trump cu conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, în Vietnam, în februarie.

Citește și: S-a parafat prima înțelegere pentru răsturnarea Guvernului: soluția de compromis negociată de PNL, USR, PMP și Pro România / SURSE

La aproape un an după primul summit Trump-Kim, acordul în patru puncte încheiat atunci ar putea fi periclitat dacă SUA nu renunţă la politica "de a insista doar asupra predării unilaterale a armelor noastre nucleare", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Phenian, a cărui identitate nu a fost precizată de KCNA.

Dacă Washingtonul nu îşi schimbă poziţia, declaraţia comună din Singapore se va dovedi "doar o foaie goală de hârtie", a apreciat oficialul.

"SUA ar face bine să îşi modifice metoda actuală de calcul şi să răspundă cererii noastre cât mai curând posibil. Răbdarea noastră are o limită", a declarat el.

Summitul de la Hanoi a eşuat după ce Trump a afirmat că Kim nu a oferit suficiente arme nucleare şi rachete balistice în schimbul încetării sancţiunilor internaţionale împotriva Coreei de Nord, reaminteşte Reuters. Cu toate acestea, Phenianul şi-a arătat disponibilitatea de a continua să respecte declaraţia din Singapore, cu condiţia ca Washingtonul să găsească o abordare constructivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.