Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un a transmis condoleanţe preşedintelui sud-corean pentru decesul mamei acestuia

The Guardian
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis condoleanţe preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in ca urmare a decesului mamei acestuia, în pofida rezervei manifestate de Phenian şi a relaţiilor bilaterale îngheţate, relatează Reuters potrivt Agerpres

Într-un mesaj trimis miercuri seara prin satul de frontieră Panmunjom, Kim a exprimat ''profunde condoleanţe'' şi ''consolare'' în urma pierderii suferite de preşedintele Moon, a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei sud-coreene, Ko Min-jung.

Mama preşedintelui Moon, Kang Han-ok, în vârstă de 92 de ani, a decedat marţi la un spital din oraşul-port Busan.

Kim a transmis mesajul în contextul în care relaţiile inter-coreene s-au răcit anul acesta pe fondul blocajului survenit în convorbirile dintre Phenian şi Washington pe tema denuclearizării nord-coreene.

Nordul a intensificat criticile împotriva Sudului în ultimele luni pentru continuarea exerciţiilor militare cu Statele Unite Statele şi dotarea cu arme de înaltă tehnologie concepute pentru protejarea de ameninţările nord-coreene.

În cel mai recent semn al relaţiilor încordate, Kim Jong Un a ordonat săptămâna trecută demolarea clădirilor ''uzate'' şi ''capitaliste'' construite de Coreea de Sud în staţiunea de pe Muntele Kumgang, în Coreea de Nord. Phenianul a respins de asemenea oferta Seulului de convorbiri, propunând ca discuţiile să aibă loc prin documente.

Sora lui Kim Jong Un a oferit flori în luna iunie când a decedat soţia fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, care a susţinut dialogul politic cu Nordul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.