Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un, vehement la adresa SUA: 'Voi răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări'

reuters.com
kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări din partea SUA şi a altor forţe ostile, conform informaţiilor difuzate sâmbătă de presa de stat, transmite dpa, citat de Agerpres.

Conform KCNA, Kim Jong Un "a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări" la adresa Coreei de Nord, "partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală".

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune suspectată a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), determinând o reacţie de condamnare din partea SUA şi un exerciţiu aerian comun cu forţele sud-coreene.

KCNA a informat sâmbătă că racheta testată a fost un "Hwasong-17", un nou tip de ICBM, şi că a fost lansată sub îndrumarea liderului ţării pe fondul "manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile".

Racheta nord-coreeană a fost lansată din zona Sunana, în Phenian, în jurul orei locale 10:14 (0114 GMT), a informat Yonhap. Mai târziu în cursul zilei de vineri, Coreea de Sud şi Statele Unite au realizat un exerciţiu aerian ofensiv comun ca răspuns la acest test.

Rachetele cu capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri sunt considerate ICBM. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare.

Situaţia din peninsula coreeană este în prezent foarte tensionată, iar observatorii se tem de iminenţa unui test nuclear din partea regimului de la Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.