Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un își face praf subordonații: Ce le-a făcut, la televizor, pentru că nu au finalizat anumite proiecte economice

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a criticat oficialii coreeni cu privire la întârzierea finalizării mai multor proiecte economice și progresul lent al economiei în ultimul timp, relatează BBC, informează Mediafax.

Criticile aduse de lider sunt neobișnuite, având în vedere că acesta laudă de obicei oficialii în timpul vizitelor în fabrici și companii.

Evenimentul a fost urmărit de presa de stat din Coreea de Nord. Publicațiile nord-coreene au transmis că liderul „a rămas fără cuvinte” când a văzut că o centrală electrică era finalizată doar în proporție de 70% și a fost consternat de progresul economic lent al fabricilor și companiilor vizitate.

Comentariile lui Kim Jong-Un au fost transmise ulterior agenției KCNA.

Vezi și: Destinul tragic al Romanovilor a fost confirmat de noi teste ADN

Phenianul a urmărit mereu îndeaproape progresul economic al țării, care este a doua prioritate a sistemului după dezvoltarea de armament nuclear.

„Faptul că publicația de stat Rodong Sinmun a raportat criticile aduse de liderul suprem nu este de trecut cu vederea. În mod normal, aceste lucruri nu sunt discutate liber în presă, deoarece ar distruge imaginea de țară perfectă a Coreei de Nord”, a declarat analistul Fyodor Tertitskiy pentru BBC.

„Nu putem decât să speculăm ce se întâmplă acum, dar pare că după ce situația politică din Coreea de Nord s-a calmat, Kim și-a mutat atenția de la diplomație la economie- și nu este mulțumit”, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.