Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un își anunță generalii că va începe un conflict militar cu SUA: a ordonat pregătirea arsenalului nuclear

kim jong un

Coreea de Nord a discutat joi despre o posibilă reluare a testelor cu rachete nucleare şi balistice cu rază lungă de acţiune la o întâlnire a Biroului Politic condus de liderul Kim Jong Un, care se pregăteşte pentru "o confruntare pe termen lung" cu Statele Unite, conform informaţiilor difuzate de agenţia oficială nord-coreeană KCNA, transmite AFP.

"Politica ostilă şi ameninţarea militară a Statelor Unite a atins un prag al pericolului care nu mai poate fi ignorat", iar reuniunea Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor "a ordonat (...) să se examineze rapid problema reluării" tuturor activităţilor suspendate temporar, a raportat KCNA, referindu-se la programele nucleare şi de rachete cu rază lungă de acţiune, informează Agerpres.

În 2018, liderul nord-coreean a anunţat un moratoriu asupra testelor nucleare şi cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune, spunând că obiectivele sale au fost îndeplinite dar, după eşecul negocierilor cu Donald Trump, a ameninţat că va ridica acest moratoriu.

În cadrul reuniunii Biroului Politic prezidate de liderul Kim Jong Un a fost prezentat un raport ce analizează condiţiile din peninsula coreeană şi abordează "direcţia măsurilor defensive împotriva Statelor Unite pe viitor".

Potrivit KCNA,"Statele Unite au calomniat statul nostru şi au comis actul lipsit de sens de a adopta mai mult de douăzeci de măsuri de sancţionare, iar Coreea de Nord trebuie să "se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu imperialiştii americani".

Coreea de Nord a efectuat deja mai multe lansări de la începutul anului, inclusiv două rachete tactice ghidate. Phenianul urmăreşte să îşi consolideze armamentul convenţional şi, în acelaşi timp, respinge invitaţiile la dialog din partea Statelor Unite.

Săptămâna trecută, SUA au impus noi sancţiuni regimului de la Phenian, iar Coreea de Nord a răspuns cu noi teste şi a susţinut "dreptul său legitim" la autoapărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.