Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un joacă tare. La o staţie nucleară din Coreea de Nord au fost detectate noi activități (presa sud-coreeană)

captura twitter
coreea racheta

La o staţie de rachete balistice intercontinentale nord-coreene au fost detectate noi activități, a anunţat joi presa sud-coreeană, în timp ce președintele american Donald Trump a declarat că ar fi foarte dezamăgit dacă Phenianul va reconstrui uzina nucleară, relatează Reuters preluat de mediafax.

Vezi și: Veste pentru Laura Codruța Kovesi - Parlamentul European ar putea să dea votul pentru șefia Parchetului European în din 26-28 martie

Mișcarea vehiculelor de marfă a fost observată recent în jurul unei fabrici din zona Sanumdong în Phenian, care a produs primele rachete balistice intercontinentale din Coreea de Nord (ICBM) capabile să ajungă în Statele Unite, au transmis publicaţiile JoongAng Ilbo și Donga Ilbo din Coreea de Sud, citând parlamentari care au fost informați de Serviciul Naţional de Intelligence.

Şeful spionajului din Coreea de Sud, Suh Hoon le-a spus parlamentarilor că practic a văzut activitatea nuclaeră, potrivit JoongAng Ilbo.

Suh a adăugat că statul nord-coreean a continuat să își exploateze instalația de îmbogățire a uraniului la principalul complex nuclear Yongbyon, după un prim summit între Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un din Singapore în iunie anul trecut.

Informaţiile au venit după ce un al doilea summit între Trump și Kim a avut loc săptămâna trecută în capitala Vietnamului Hanoi, în legătură cu diferențele cu privire la măsura în care Coreea de Nord era dispusă să-și limiteze programul nuclear și gradul de disponibilitate a SUA de a limita sancțiunile.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Fabrica Sanumdong a produs două instalaţii ICBM Hwasong-15, rachete cu cea mai mare rază de acţiune din Coreea de Nord, care pot zbura peste 13.000 km. După testarea unui nou Hwasong-15 la sfârșitul anului 2017, țara a declarat finalizarea "forțelor sale nucleare de stat", înainte de negocierile cu Coreea de Sud și Statele Unite de anul trecut.

"Aș fi foarte dezamăgit dacă s-ar întâmpla acest lucru", a declarat Trump, când a fost întrebat dacă Coreea de Nord şi-a încălcat promisiunea.

"E prea devreme pentru a vedea. ... Este un raport foarte timpuriu. Noi suntem cei care l-au scos. Dar aș fi foarte, foarte dezamăgit de președintele Kim și nu cred că voi fi, dar vom vedea ce se întâmplă. Vom arunca o privire. În cele din urmă se va rezolva", a adăugat .

"Avem o problemă foarte urâtă acolo. Trebuie să rezolvăm problema", a spus Trump, adăugând că "Relația este bună".

Imaginile de la Planet Labs Inc. analizate de Centrul pentru Studii de Neproliferare de la Institutul de Studii Internaționale Middlebury din California au prezentat o activitate la Sohae în perioada 23 februarie până miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.