Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un laudă armata nord-coreeană pentru reconstrucţia după taifun

Kyodo News
Kim Jong Un Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a lăudat armata pentru eforturile prompte de reconstrucţie a localităţilor afectate de taifunuri şi inundaţii, transmite marţi agenţia oficială de presă KCNA, preluată de Reuters.

Kim a vizitat provincia Hwanghae de Nord, la sud de Phenian, unde au fost îndepărtate toate urmele calamităţilor, după care s-a reconstruit un 'tărâm socialist de basm', informează agenţia citată.

Conducătorul Coreei de Nord vizitase deja şi alte zone lovite de taifunuri, către care transmisese alerte înaintea furtunilor, pentru a evita ca acestea să producă pagube recoltelor şi victime umane. Ulterior, el a trimis militari şi membri ai partidului comunist să ajute la refacerea comunităţilor.

'Armata Poporului este formată din creatori ai tuturor miracolelor de pe acest pământ (...) Adevărata putere a Armatei Poporului nu stă în numărul de soldaţi şi în puterea muniţiei, ci în dragostea fierbinte de ţară', a declarat Kim, conform unui comunicat difuzat de KCNA.

Agenţia meteorologică nord-coreeană a comunicat luni că ţara a fost lovită în vara aceasta de 'fenomene meteorologice dezastruoase', cu ploi puternice şi taifunuri care au adus cea mai mare cantitate de precipitaţii din ultimii 25 de ani. La nivel naţional, în Coreea de Nord s-au înregistrat ploi de 852,3 litri pe metru pătrat, de trei ori mai mult decât anul trecut.

Agricultura din Coreea de Nord este deosebit de vulnerabilă la vremea nefavorabilă, iar furtunile şi inundaţiile au provocat îngrijorare pentru situaţia alimentară precară a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.