Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un, prima reacție cu privire la războiul din Ucraina - mesajul transmis lui Putin

KGNA
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat sprijinul deplin al Rusiei pentru o presupusă „cauza justă pentru protejarea demnității și a securității”, într-un mesaj transmis de către acesta cu ocazia Zilei Rusiei, informează agenția de presă rusă RIA Novosti, citată de Pravda Ucraina, arată G4media.

„Sub conducerea dumneavoastră, poporul rus, depășind cu curaj diferite provocări și dificultăți, face pași mari într-o cauză dreaptă de protejare a demnității, securității și drepturilor la dezvoltare ale țării, pentru care poporul nord-coreean îl susține pe deplin”, scrie în mesaj.

Kim Jong Un și-a exprimat încrederea că relațiile dintre RPDC și Rusia vor continua să „se dezvolte dinamic”. Mesajul apare într-o telegramă de felicitare trimisă de Kim președintelui rus Vladimir Putin.

„Sunt încrezător că pe drumul către protejarea justiției internaționale și asigurarea securității globale, cooperarea tactică și strategică între cele două țări va deveni și mai strânsă”, a scris el.

Până acum, Coreea de Nord nu a sprijinit public războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În 2 martie, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care condamna invadarea Ucrainei de către Rusia și cerea Moscovei să retragă imediat toate forțele din Ucraina. 141 de țări au votat pentru rezoluție, 5 au fost împotrivă și 35 s-au abținut. Rusia, Belarus, care este implicată în invazie, Siria, Eritreea și Coreea de Nord au votat împotriva documentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.