Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un rămâne angajat față de denuclearizarea peninsulei coreene

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a spus ministrului rus de externe Serghei Lavrov că rămâne angajat faţă de denuclearizarea peninsulei coreene, informează vineri agenţia oficială nord-coreeană KCNA, preluată de AFP, scrie Agerpres.

"Kim Jong Un a spus că voinţa Republicii Populare Democrate Coreene de a merge spre o denuclearizare a peninsulei coreene rămâne neschimbată, coerentă şi fixă", a relatat KCNA la finalul întrevederii dintre cei doi responsabili de joi, de la Phenian. 

Liderul nord-coreean speră că relaţiile cu SUA şi denuclearizarea peninsulei "vor fi rezolvate etapă cu etapă" şi speră că "rezolvarea problemelor va avansa datorită unui dialog şi unei negocieri eficiente şi constructive". 

Serghei Lavrov a avertizat asupra unor aşteptări prea ridicate, făcând apel la toate părţile "să evite să ceară totul, imediat", potrivit unei transcrieri publicate de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Citește și: Austria vrea să dea lovitura de graţie muncitorilor din România şi alte ţări est-europene: Să nu mai poată lucra în Occident!

Vizita lui Lavrov în Coreea de Nord are loc în acelaşi timp cu o întâlnire la New York între secretarul american Mike Pompeo şi un emisar nord-coreean, în scopul pregătirii summitului istoric între Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump. 

Rămâne acum de fixat ordinea de zi a acestui summit, prevăzut să aibă loc la Singapore la 12 iunie. Principala piatră de încercare este probabil conceptul de "denuclearizare": cele două părţi se pronunţă în favoarea acesteia, fără a fi reuşit totuşi să ajungă la o definiţie comună. 

Washingtonul vrea ca Phenianul să abandoneze rapid toate armele sale nucleare şi ca acest lucru să se realizeze de o manieră verificabilă, înainte de orice relaxare a sancţiunilor economice care vizează Coreea de Nord. 

Însă, estimează analiştii, Coreea de Nord nu va dori să renunţe la forţa sa de disuasiune nucleară fără a avea garanţii că SUA nu vor încerca să răstoarne regimul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.