Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-Un vrea o nouă întrevedere cu Donald Trump pentru accelerarea procesului denuclearizării

AP
Kim Trump

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, vrea o nouă întrevedere cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru accelerarea procesului denuclearizării, afirmă preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, citat de cotidianul The Washington Post, scrie Mediafax.

Moon Jae-In a făcut aceste declaraţii la revenirea în Coreea de Sud, după întâlnirea de trei zile pe care a avut-o cu Kim Jong-Un la Phenian. Liderul nord-coreean a promis că va permite accesul inspectorilor internaţionali pentru a verifica dezafectarea unui poligon de testare a rachetelor şi a unei baze de lansare. În plus, Kim Jong-Un s-a angajat să desfiinţeze un important complex atomic dacă şi Statele Unite vor adopta "măsuri corespunzătoare".

Citește și: Viktor Orban consideră că Uniunea Europeană nu ar trebui să 'pedepsească' Marea Britanie pentru Brexit

Donald Trump a transmis miercuri că este "foarte încântat" de propuneri, iar secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul este "pregătit să continue imediat" dialogul cu Phenianul.

Joi, Moon Jae-In a declarat că liderul nord-coreean vrea un nou summit cu Donald Trump. "Preşedintele Kim Jong-Un a transmis că aşteaptă vizita secretarului de Stat Mike Pompeo şi un nou summit cu preşedintele Trump cât de curând se poate, pentru accelerarea procesului denuclearizării", a spus liderul sud-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.