Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kings & Queens, noul proiect multisport lansat de Sports HUB pentru copiii cu vârste între 7 şi 11 ani

news.ro
kq

Kings & Queens – Programul multisport – baschet, handbal, volei – îi cheamă pe copiii cu vârste între 7 şi 11 ani să descopere plăcerea mişcării şi a educaţiei prin sport. Proiectul este susţinut, prin implicare activă, de Virgil Stănescu (baschet), Cristina Neagu (handbal) şi Cristina Pîrv (volei).

Asociaţia Sports HUB a lansat Kings & Queens, un proiect multisport dedicat copiilor cu vârsta între 7 şi 11 ani. Prima întâlnire va avea loc luni, 19 septembrie, de la ora 18.00, în sala de sport a liceului teoretic C.A.Rosetti din Bucureşti (str. Giuseppe Garibaldi 11, zona de nord a capitalei). Înscrierile se pot face pe site-ul kingsandqueens.ro/inscriere.

Părinţii pot alege unul dintre cele două planuri de antrenament disponibile:

·       CURIOS – 8 antrenamente/ lună (2 antrenamente/ săptămână)

·       IMPLICAT – 12 antrenamente/ lună (3 antrenamente/ săptămână)

Programul îşi propune să-i împrietenească pe copii cu sportul şi cu valorile acestuia – spirit de echipă, responsabilitate, echilibru, flexibilitate. Cele trei sporturi vizate sunt baschet, handbal şi volei. Kings & Queens este susţinut de sportivii Virgil Stănescu (baschet), Cristina Neagu (handbal) şi Cristina Pîrv (volei). Aceştia îi vor cunoaşte şi îi vor motiva pe copii, le vor oferi feedback părinţilor şi vor colabora cu antrenorii, foşti sportivi de performanţă, Alexandru Ardelean (baschet), Bianca Ionescu (handbal) şi Roxana Bacşiş (volei).

”Copiii ar trebui să practice un sport pentru că, pe lângă motricitate, pe lângă aspectul fizic, pe lângă dezvoltarea fizică, care este foarte importantă, sportul este o lecţie aplicată mental şi te învaţă lucrurile astea în cadrul echipei şi în cadrul performanţei. Te învaţă să fii curios, te învaţă să găseşti răspunsuri, să depăşeşti bariere. Copiii care practică sport îşi dau seama şi ajung mai departe cu educaţia formală şi asta arată studiile. Familiile care sunt angrenate în sisteme coerente de sport sunt mai unite. Copiii ar trebui să practice sport pentru că este un mod de viaţă,” spune Virgil Stănescu, preşedinte al Asociaţiei Sports HUB, fondator al proiectului Kings & Queens şi fost căpitan al echipei naţionale de baschet, desemnat de cinci ori cel mai bun jucător al României.

De patru ori cea mai bună jucătoare a lumii la handbal, Cristina Neagu explică: ”Un copil care face sport învaţă să fie mai disciplinat, mai atent, să comunice mai bine, să interacţioneze cu cei din jur şi să vadă că doar prin muncă poţi să ajungi să faci performanţă în orice îţi doreşti. Un copil care practică sport e mai activ, mai comunicativ, se integrează mai uşor, are o putere de concentrare mai bună şi o dorinţă mai mare de a învăţa lucruri noi în fiecare zi.

Sportul nu poţi să-l trişezi. Mentalitatea pe care mi-am creat-o în volei, am folosit-o foarte mult în viaţă. Voleiul este sportul cel mai de echipă dintre toate sporturile fiindcă fiecare are nevoie de fiecare şi este singurul sport care se joacă tot timpul cu capul sus. Este ceea ce aş dori să transmit copiilor şi părinţilor: că orice s-ar întâmpla în viaţă, capul tot timpul trebuie să fie sus,” este de părere Cristina Pîrv, desemnată cea mai bună jucătoare de volei din Europa, fost căpitan al echipei naţionale, cu o activitate de peste 25 de ani în afara ţării, la echipe din Italia, Rusia, Franţa, Argentina şi Brazilia.

Pe lângă antrenamentele săptămânale de baschet, handbal şi volei, copiii vor avea parte de sesiuni explicative pentru a înţelege ce s-a întâmplat pe terenul de joc şi cum pot să-şi îmbunătăţească aptitudinile fizice şi mentale pentru a performa mai bine. Prin intermediul sportului, copiii învaţă abilităţi pentru viaţa de zi cu zi: colaborare în echipă, luarea şi asumarea deciziilor, organizare, muncă, perseverenţă, flexibilitate în gândire şi acţiune.

Prima etapă de înscrieri vine şi cu reduceri:

·       CURIOS – 95 euro/ lună (în loc de 130 euro)

·       IMPLICAT – 130 euro/ lună (în loc de 180 de euro)

Prima întânire va avea loc luni, 19 septembrie, de la ora 18.00, în sala de sport a liceului teoretic C.A.Rosetti din Bucureşti (str. Giuseppe Garibaldi 11, zona de nord a capitalei). Înscrierile se pot face pe site-ul kingsandqueens.ro/inscriere.

Vrei să ştii unde poţi urmări în timp real informaţii despre Kings & Queens?

Urmăreşte pagina de Facebook Kings and Queens: https://www.facebook.com/KingsAndQueensRomania

Dă follow paginii de Instagram Kings and Queens: https://www.instagram.com/kings_and_queens_romania/

Află mai multe informaţii despre planurile de antrenament pe site-ul Kings & Queens: kingsandqueens.ro.

Despre Sports HUB

Sports HUB este o echipă de profesionişti din industria sportului care dezvoltă programe şi evenimente dedicate sportului şi educaţiei. Sports HUB colaborează cu unii dintre cei mai cunoscuţi sportivi din România precum Cristina Neagu, Mihai Leu şi Camelia Potec. Află mai multe despre Sports HUB pe www.sports-hub.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.