Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kituri pentru testarea pacienţilor afectaţi de COVID-19, livrate Spitalului Baia mare din donaţii publice şi ale oamenilor de afaceri

www.mangalia.ro
Spital Mangalia

Voluntarii implicaţi în acţiuni umanitare ai Asociaţiei Întreprinzătorilor Maramureş (AIM) au livrat, joi, kituri pentru pacienţii afectaţi de COVID-19, internaţi în Spitalul Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, a precizat, asociaţia într-o informare publică, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleaşi surse, Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din municipiul Baia Mare i-au fost livrate kituri de testare, necesare detectării COVID-19 pentru 500 de pacienţi.

Acţiunea AIM este sprijinită de mediul de afaceri din judeţul Maramureş şi are în vederea achiziţionarea de materiale şi echipamente mai multor unităţi medicale din judeţ.

În paralel, Asociaţia Prietenii Spitalului (implicată în susţinerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare), Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului şi Camera de Comerţ şi Industrie România-China, filiala Maramureş sunt implicate în strângerea de fonduri pentru a achiziţiona materiale şi echipamente medicale pentru spitalele din judeţul Maramureş.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

De asemenea, Primăria municipiului Baia Mare a dotat din bugetul propriu în decursul a câteva săptămâni Spitalul TBC, ca unitatea medicală de primă linie, inclusiv terapie intensivă pentru pacienţii afectaţi de COVID-19, reducând finanţarea cultelor religioase şi a unor evenimente social-culturale programate să aibă loc în acest an.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, în parteneriat cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, filiala Maramureş, a solicitat Amabasadei Chinei trimiterea a doi medici chinezi care să activeze şi pregătească personalul medical din secţia de terapie intensivă a Spitalului TBC- Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.