Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a bătut cu pumnul în masă: Avertisment pentru partide

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat, joi, 'nemulţumit' de felul cum evoluează proiectul privind votul prin corespondenţă, că acesta 'bate pasul pe loc', dar că va discuta cu partidele politice 'din nou' şi 'de atâtea ori cât e nevoie' pentru a pune în mişcare acest proiect.

'Vreau să mă refer la o lege, pe care toate partidele au promis că o vor adopta, cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenţă. E momentul să o spun direct: sunt nemulţumit de modul în care e gestionat acest proiect. (...) Voi discuta cu partidele politice din nou şi o voi face de atâtea ori cât e nevoie pentru a mişca acest proiect important şi pentru dumneavoastră, (...) şi pentru toţi alegătorii', a spus Iohannis, în cadrul unui discurs susţinut la o întâlnire cu diaspora română din Milano.

El a precizat că în cazul altor legi, precum cele care privesc partidele politice sau finanţarea acestora, s-au făcut progrese, dar, în cazul legii referitoare la votul pentru diaspora, se 'bate pasul pe loc'.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că schimbarea legislaţiei electorale reprezintă 'un prim pas' în reforma instituţiilor politice, că acest pas este unul 'esenţial, dar nu suficient', întrucât este necesară şi o reformare internă a partidelor.

Şeful statului român s-a adresat reprezentanţilor diasporei, afirmând că încearcă să răspundă aşteptărilor pe care românii din afara graniţelor le au de la el.

'Ştiu că aveţi speranţe mari, ştiu că, după ani de deziluzii, timpul nu mai are răbdare şi că aveţi aşteptări de la mine. Le înţeleg şi încerc să răspund la ele. Poate nu în modul consacrat în ultimii 25 de ani în politica românească, dar cu siguranţă voi răspunde la ele în modul meu, păstrând nişte principii şi valori şi onorând promisiunea de a face o altfel de politică', le-a transmis Iohannis reprezentanţilor diasporei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.