Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a decorat un fost urmărit penal în ”Dosarul Referendumul”

iohannis ganditor

Klaus Iohannis, președintele Româniaie, l-a decorat, vineri, cu Ordinul ”Bărbăție și Credință” în grad de Ofițer pe chestorul principal de poliție, Ioan Nicolae Căbulea, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. Chestorul Căbulea a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul Listelor electorale folosite la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu din vara anului 2012.

Procurorii au susţinut că secretarul de stat Ioan Nicolae Căbulea, șeful Departamentului de Ordine și Siguranță Publică din MAI, ar fi dispus ca șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor, chestorul Manoloiu Constantin, să întocmească actul oficial transmis către Curtea Constituțională conform căruia MAI nu-și poate "asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente", informează România Liberă.

La acel moment, Parchetul General era condus de Daniel Morar. Însă, în urmă cu câteva zile dosarul chestorului Cabulea a fost clasat de Parchetul General, condus acum de Tiberiu Nițu. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.